Paskelbtas Laisvalaikis

Keliaujantiems į Baku - ką rekomenduojama šiame mieste aplankyti?

Pirmadienis, 25 September 2023 16:42 Parašė 

Baku – Azerbaidžano sostinė ir didžiausias miestas šioje šalyje. Nors jis gerai žinomas dėl išvystytos naftos, dujų ar tekstilės pramonės, taip pat jis turi, ką pasiūlyti ir turistams, norintiems artimiau susipažinti su Azerbaidžano kultūra. Kaip tik šiame straipsnyje pateiksime pagrindinius patarimus, ką rekomenduojama čia nuveikti ir pamatyti kiekvienam.

Baku senamiestis

Baku senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, tad skirti jam šiek tiek laiko – tiesiog būtina. Norintiems pajausti šios miesto dalies dvasią rekomenduojama neskubant pasivaikščioti siauromis gatvelėmis ir susipažinti su pagrindiniais, ikoniškiausiais pastatais. Vienas iš jų – Mergelės bokštas, kuriame yra įrengtas muziejus, pasakojantis Baku istoriją, bei į kurio viršūnę galima užlipti ir pasigrožėti žadą atimančia miesto panorama. Kitas, dėmesio vertas objektas – įspūdingo dydžio Širvanšachų rūmų kompleksas, kuris priklausė Širvanšachų dinastijai, valdžiusiai šį regioną beveik 700 metų.

Liepsnos bokštai

Liepsnos bokštai (angl. The Flame Towers) – tai trys liepsnos formos dangoraižiai, įsikūrę ant kalvos viršūnės. Dėl savo dydžio ir vietos, kur yra pastatyti, šiuos bokštus galima pamatyti beveik iš bet kurios Baku vietos. Taip pat, kadangi Azerbaidžano gyventojai nuo seno garbino ugnį ir laikė ją šventa, šie pastatai tapo šalies mitologinės istorijos simboliu.

Gobustano nacionalinis parkas

Gobustano nacionalinis parkas, esantis netoli Baku, yra žinomas burbuliuojančiais purvo ugnikalniais. Čia jų yra daugiau nei 300, todėl visi jie sudaro nežemišką, unikalų vaizdą, ilgam įstringantį atmintyje. Visgi, šis gamtos kūrinys nėra vienintelis dalykas, ką galima rasti Gobustane. Turistai čia plūsta ir norėdami pamatyti uolų įrašus, paliktus senovės gyventojų dar akmens amžiuje.

Kilimų muziejus

Nacionalinis kilimų muziejus – dar viena vieta, kurią rekomenduojama aplankyti Baku, norint susipažinti su šalies kultūra. Azerbaidžane kilimų audimus buvo ir yra labiausiai paplitęs liaudies menas, net tapęs nacionaliniu simboliu. Šie kilimai turi didelę reikšmę vietinių žmonių gyvenime, todėl jais dengiamos namų, mečečių ir vyriausybinių pastatų sienos bei grindys. Susipažinkite su jais iš arčiau ir nepraleiskite progos aplankyti šį muziejų!