Paskelbtas Aktualijos

Kokie veiksmai padės ūkininkams sutaupyti?

Trečiadienis, 28 June 2023 12:00 Parašė 

Kiekvienas ūkininkas nori sutaupyti, tačiau išlaikyti aukštą derliaus ir žemės ūkio technikos lygį. Labai svarbu tinkamai prižiūrėti žemės ūkio techniką, o jei tai bus tinkamai padaryta, ūkininkas galės sutaupyti daug pinigų. Žemės ūkio technika vargu ar yra pigi, o gedimų taisymas dažnai yra toks pat brangus. Nelaukti gedimai taip pat gali turėti įtakos jūsų produktyvumui ir pajamoms, kai negalite laiku nuimti derliaus. Sauga yra didžiulė problema, susijusi su mašinomis, kurios nėra tinkamai prižiūrimos ir gali būti sugadintos. Tinkamai prižiūrimos mašinos turi daug mažesnę tikimybę sugesti, kai jums jos labiausiai reikia.

Svarbu informuoti darbuotojus, kaip naudotis ūkio technika

Daugumoje ūkių dirba nemažai operatorių, naudojančių tą pačią techniką. Svarbu, kad visi operatoriai būtų informuoti apie techninės priežiūros ir eksploatavimo reikalavimus. Jei visi žino, kaip efektyviai valdyti žemės ūkio techniką, tikimybė, kad jos neprižiūrės, yra daug mažesnė. Darbuotojai ar operatoriai taip pat žinos, kaip tinkamai valdyti ir prižiūrėti savo mašinas.   Kitas geras patarimas – vadovus laikykite šalia, kad operatoriai, prireikus, galėtų geriau suprasti mašiną. Jei vadovai yra ypač sudėtingi, priežiūros skyriai turėtų būti perrašyti lengvai suprantamomis sąlygomis.

Kodėl svarbu rūpintis tepalais?

Tepalai turi būti naudojami ant visų judančių žemės ūkio technikos dalių. Tepalai sumažina trintį ir padidina mašinų bei dalių tarnavimo laiką. Prieš pilant naują tepalą svarbu naudoti geros kokybės tepalą ir visada išvalyti ant mašinos aptiktus nešvarumus. Nuosėdos ir nešvarumai turi būti pašalinti, kad jūsų mašinos dalys visada veiktų sklandžiai. Jei pakankamai gerai pažįstate savo ūkio mašiną, tuomet turėtumėte žinoti, kai kas nors nutinka. Vibracija, smūgiai, perkaitimas, trintis ir keisti garsai yra nusidėvėjimo ar pažeidimo požymiai. Svarbu stebėti šiuos požymius, kad galėtumėte atlikti savo ūkio technikos techninę priežiūrą prieš įvykus dideliam gedimui.

Žemės ūkio technika turi būti švari, jei norite ja naudotis ilgai

Sunku pastebėti gedimų ir nusidėvėjimo požymius, kai jūsų ūkio technika per daug nešvari. Laikykite savo mašinas švarias, kad galėtumėte lengvai pastebėti pavojaus ženklus, tokius kaip alyvos nuotėkis ir riebalų kaupimasis. Taip pat svarbu atlikti tinkamą valymo priežiūrą, pvz., filtrų valymą, nuosėdų pašalinimą, dulkių siurbimą ir pašalinimą iš žemės ūkio technikos, kad jūsų technika puikiai atrodytų ilgą laiką.

Nepamirškite nuosekliai tikrinti žemės ūkio technikos

Ūkio gyvenimas gali būti gana įtemptas ir gali būti lengva pamiršti, kai mašiną reikia remontuoti. Sudarykite tvarkaraštį, kada jūsų ūkio technika turėtų būti prižiūrima, ir registruokite ankstesnius įrangos remonto ir priežiūros darbus. Taip pat svarbu sekti operatorius, kurie valdo ir prižiūri ūkio techniką, kad tiksliai žinotumėte, kas atitrūksta nuo savo darbo arba kas gadina jūsų techniką per daug dirbdamas su žemės ūkio technika.

Tinkamai prižiūrint, jūsų ūkio technika dar ilgai išliks puikios formos, bus daug patikimesnė. Tačiau jei matote, kad įrangą reikia keisti ir įsigyti naujos žemės ūkio technikos, tą lengvai galite padaryti. Pirmiausia, jums reikės nuspręsti, kokią techniką norėsite atnaujinti. Nusprendę pasirinkite, ar jums geriau tinka nauja žemės ūkio technika, ar tiks ir mažai dėvėta, geros būklės žemės ūkio technika. Jei norėsite dėvėtos žemės ūkio technikos,„Audrokestoje“ rasite platų asotimentą. Tačiau pas juos galima rasti ir naujos technikos geromis kainomis, dėl to apsižvalgykite ir tikrai rasite to, ko ieškote.