Paskelbtas Renginiai

Antrinių žaliavų naudojimo kūrybinės dirbtuvės Palangoje

Penktadienis, 23 June 2023 09:16 Parašė 

2023 m. birželio 12-16 d. vyko tarptautinio projekto „Inovatyvūs darbo metodai darbe su neįgaliaisiais“ susitikimas Palangoje, kuriame dalyvavo projekto partneriai iš Latvijos. Įgyvendinant projektą, jo dalyviams sudarytos sąlygos ugdytis ekologinę savimonę, aplinkosauginį sąmoningumą bei gamtamokslinę patirtį, aktyviai veikiant antrinių žaliavų naudojimo kūrybinėse dirbtuvėse.

Per penkias dienas buvo pristatytos ir išbandytos įvairios meninio ugdymo bei edukacinės veiklos, kurių metų buvo galima sužinoti apie daugiau galimybių kaip tausoti aplinką, ir kaip pakartotinai panaudoti įvairias medžiagas, kuriant naujus produktus.

Projekto dalyviai turėjo galimybę pamatyti edukacinį filmą apie atliekų rūšiavimą ir ekologinę veiklą bei galėjo išvysti Veiklos centro lankytojų madų šou „Eko mada“, kur buvo pristatyti kostiumai ir galvų apdangalai sukurti iš antrinių žaliavų.

Gamtos gilesnė pažintis projekto dalyvius motyvavo plačiau domėtis gamta ir žmogaus veiklos pasekmėmis, prisidėjo prie tvaraus gyvenimo būdo formavimo bei skatino pagarbą gyvybei.          

Džiaugiamės prasmingai ir turiningai praleistu laiku kartu su bendraminčiais ir jau nekantriai laukiame kitų susitikimų!

Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centras