Paskelbtas Laisvalaikis

Ką daryti ir ko nedaryti su savo batais?

Pirmadienis, 27 March 2023 13:17 Parašė 

Čia pateiksime sąrašą veiksmų, kuriuos atliekant galite prailginti savo batų tarnavimo laiką arba priešingai – juos sugadinti. Jei norite savo mylimus batus išsaugoti ne vienerius metus – vadovaukitės šiais nurodymais.

Tinkamas batų dydis

Pasirinkite tinkamą batų dydį – tai labai svarbu. Kadangi vis dažniau renkamės apsipirkinėti internetinėse parduotuvėse, prarandame galimybę batus pasimatuoti. Tačiau apsipirkinėjimas internetu tikrai ne bėda. Norėdami tai padaryti, prieš pirkdami naują avalynę, išmatuokite pėdos ilgį ir palyginkite su gamintojo pateikta dydžių lentele.

Kaip plauti batus?

Niekada neskalbkite batų skalbimo mašinoje – tai didžiulė klaida! Tai gali sugadinti batus nepataisomai. Valymo būdas turėtų būti pritaikytas medžiagai, iš kurios buvo pagaminta avalynė. Bet kokiai avalynei geriausias yra rankinis plovimo būdas.

Nedarykite šių dalykų

Nešlapinkite visų batų. Jei batai sušlapo, išdžiovinkite šlapią avalynę šiltoje ir vėdinamoje vietoje. Nestatykite ant radiatorių, krosnių, židinių ar tiesioginiuose saulės spinduliuose. Tai gali negrįžtamai paveikti jūsų avalynės paviršių ir deformuoti, pvz., natūralią odą.

Impregnavimas is a must

Nepamirškite apie batų reguliarų impregnavimą, ypač modelių iš odos. Tokiu būdu užtikrinsite, kad batai jums tarnaus kur kas ilgiau. Nesvarbu, kokie batų modeliai: sportbačiai ar sniego batai bebūtų – juos visus reikia impregnuoti, jei yra veikiami drėgmės.

Keiskite batus

Prakaitas ilgainiui ardo medžiagų struktūrą, todėl rekomenduotina nedėvėti tų pačių batų kelias dienas iš eilės. Leiskite batams pailsėti ir keiskite avalynę dažniau.

Tinkamos paskirties batai

Pasirinkite batus pagal situaciją ir oro sąlygas. Sportbačiai netinka dėvėti žiemą, tuo tarpu aulinukai tikrai nebus geras pasirinkimas sporto salėje. Jei batus dėvėsite ne pagal oro sąlygas arba situaciją, jie ne tik kels nepatogumus, bet ir greit teks su jais atsisveikinti. Avalynė moterims internetu visomis progomis – lengvas ir greitas būdas įsigyti batus visiems sezonams.