Paskelbtas Miesto naujienos

Garbingiausi savivaldybės apdovanojimai – verslui ir bendruomenei

Penktadienis, 16 December 2022 12:28 Parašė 

Tradicinio rajono savivaldybės Padėkos vakaro metu įteikti svarbiausi savivaldybės apdovanojimai – „Krištolinė gulbė“ atiteko bendrovei „Aluflam“, o „Šviesos bokštu“ apdovanota Batėgalos bendruomenė.

Iškilmingame renginyje apdovanojimus įteikė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, prisiminęs, kad 2011 m. pradėtas rengti Padėkos vakaras šiemet vyksta jau dešimtą kartą.

„Kiekvienais metais tokiu metu mes prisimename, ką svarbaus ir reikšmingo nuveikėme rajone, pasveikiname ir padėkojame labiausiai nusipelniusiems.

Tačiau džiugina ne tik dideli ir geriausiai matomi objektai, bet ir visi kiti, mažesni, tokie kaip Kalėdinių eglučių miestelis, kuris kasmet suvienija vis didesnę bendruomenę, labai džiugina toks faktas, kad mūsų ligoninėje šiemet jau gimė 400-asis kūdikis, ko nėra buvę per dešimt metų.

Visa tai reiškia, kad Jonava turi ateitį, nes čia gyvena puikūs žmonės, kurie pasitiki mūsų sveikatos specialistais, ugdymo įstaigomis, veikia puikūs verslai, kurie auga ir kuria darbo vietas“, - sakė rajono meras M. Sinkevičius.

Krištolinė gulbė

„Krištolinė gulbė“ bendrovei „Aluflam“ įteikta už reikšminga indėlį investuojant į modernios ir tvarios pramonės plėtrą ir naujų darbo vietų kūrimą Jonavos rajone.

Danijos kapitalo grupės įmonė Jonavos rajone pastatė ir šiemet atidarė aliuminio profilių gamyklą, kuri įsikūrė šalia jau 20 metų Jonavoje veikiančios „Aluflam“ aliuminio langų, durų ir fasadų gamyklos. Verslininkai į naują gamybinės paskirties pastatą su administracinėmis patalpomis investavo 7 mln. eurų. Tai yra viena didžiausių pastarųjų metų investicijų Jonavos rajone. Gamykloje planuojama sukurti apie 100 naujų darbo vietų.

Apdovanojimą atsiėmęs įmonės pardavimų vadovas Paulius Urbonas dėkojo merui už bendradarbiavimą ir savivaldybės pagalbą verslo plėtrai Jonavoje.

Šviesos bokštas

Apdovanojimas „Šviesos bokštas“ Batėgalos bendruomenei įteiktas už kilnią pagalbą ir besąlygišką pasiaukojimą bei meilės artimui pavyzdį gelbstint kitų gyvybes.

Renginyje prisiminta Visų Šventųjų dienos išvakarėse Batėgalos bendruomenę sukrėtusi nelaimė – gaisras senelių globos namuose. Pirmieji gelbėti senelių atskubėjo vietos bendruomenės nariai, šalia senelių namų esančioje sporto salėje buvę jaunuoliai, vietos ūkininkai.

Žmonės drąsiai talkino ugniagesių gelbėtojų ir greitosios medicinos pagalbos tarnyboms, todėl bendromis pastangomis pavyko išgelbėti visus senelių namų gyventojus.

„Šviesos bokštą“ iš mero rankų atsiėmė Batėgalos bendruomenės atstovė Renata Mikalauskienė ir Kulvos seniūnijos seniūnas Ramūnas Gudonavičius, o padėkoje šalia profesionalų pavardžių paminėti ir visi pagalbą gaisro metu teikę gyventojai – iš viso apie 40 asmenų.

„Krištolinė gulbė“ ir „Šviesos bokštas“ yra oficialūs Jonavos rajono savivaldybės apdovanojimai, teikiami savivaldybės mero iškilmingų, šventinių renginių metu.

Krištolinės gulbės statulėlė, simbolizuojanti Jonavos miesto herbą, teikiama už ypatingai svarų indėlį, o stiklinė miesto simbolio „Šviesos bokšto“ statulėlė – už indėlį į Jonavos rajono plėtrą, pramonę, kultūrą, švietimą, sportą, žemės ūkį ar kitas sritis, tai pat už nuolatinę paramą.

Statulėlės gaminamos pagal specialų užsakymą ir teikiamos kartu su apdovanojimų pažymėjimais.