Paskelbtas Aktualijos

Kaip darbo metu apsaugoti rankas ir išsirinkti tinkamiausias pirštines?

Antradienis, 30 November 2021 16:35 Parašė 

Apsauga darbe yra labai svarbi, todėl privalome ja rūpintis atsakingai. Renkantis darbo drabužius reikia atkreipti dėmesį į patogumą, prigludimą prie kūno ir palaikyti temperatūrą. Svarbios drabužių medžiagos ir dizainas padės prisitaikyti prie visų reikalingų įrankių. Renkantis darbo batus svarbu pasirinkti tinkamą dydį ir patogumą bei pasirinkti batus, kuriuos būtų galima avėti ilgą laiką https://www.atvila.lt/lt/produktai/darbo-saugos-priemones. Tačiau net ir be šių labai reikalingų priemonių vis tiek turime visą dieną darbe atkreipti dėmesį į savo rankas. Svarbu nepamiršti pasirūpinti savo rankomis drėkinamuoju kremu, jis gali apsaugoti nuo saulės, drėkinti ir apsaugoti odą, o kartais naudoti rankų kremą rankų odai prižiūrėti. Tačiau to neužtenka. Atliekant įvairias specifines užduotis būtina mūvėti šalčiui, karščiui ar chemikalams atsparias pirštines.

Kokia apsauga dažniausiai naudojama darbe? Ar reikia apsaugoti rankas?

Populiariausios ir dažniausiai naudojamos bei perkamos vienkartinės pirštinės, kuriomis galime apsaugoti rankas. Šios pirštinės yra patogios, prigludusios prie rankų ir padeda apsisaugoti nuo cheminių dažų bei patogios tvarkant namus su kitais įrankiais, taip pat tinkamos valyti automobilius. Vienkartinės pirštinės taip pat naudojamos valant kiemą, sodą ar šiltnamį lauke. Jos yra nepralaidžios, atsparios dulkėms ir saugo rankų odą bei nagus. Dirbant su vaistažolėmis, kurias ketinama išrauti, būtina mūvėti vienkartines pirštines, kad jos neužstrigtų ir nebūtų nepatogu patiems. Tai taip pat gali užkirsti kelią vabalams, bitėms ir kitiems gyvūnams įkąsti.

Kaip išsirinkti vienkartines pirštines? Kokios yra jų rūšys?

Rinkdamiesi vienkartines pirštines atkreipkite dėmesį, iš kokios medžiagos jos pagamintos. Reikia išsirinkti patogiausią, pigiausią ir patvariausią, todėl nereikės investuoti daug pinigų ir tikrai nesigailėsite išmetę. Taip pat svarbu ir pirštinių tipas bei medžiagos, iš kurių jos pagamintos. Nitrilo pirštinės yra mėgstamos maisto pramonės kirpėjų, nes gali išlaikyti pirštų jautrumą. Latekso pirštinės yra populiariausios, nes prilips prie pirštų ir nesijaus. Jie tinka makiažo, nagų dailės ir buities reikmėms. Didžiausią apsaugos lygį turi pirštinės pagamintos iš neopreno, jei dirbate su metalu, karščiu, ugnimi – rinkitės būtent šias. Taip pat jų aukštas atsparumas dilimui, jos priglunda prie odos ir yra tarsi antra oda. Jei turite daug alergijų, rinkitės pirštines iš vinilo, nes jose mažiausiai alergijas sukeliančių medžiagų.Jei norite pigaus varianto – vinilinės pirštinės Jums bus puikus pasirinkimas. Jos ne tik kokybiškos, bet ir kaina yra žema.

Galima rinktis iš daugybės kitų tipų, tačiau dėl kainos ir kokybės santykio tai yra populiariausi ir geriausiai tinkantys darbui, darbo pirštines įsigykite atvila.lt. “Atvila“ taip pat dirbant rekomenduoja dėvėti antkelius, kurie apsaugos nuo netikėtų atsitiktinumų ir bus daug patogiau dirbti. Taip pat šios priemonės  yra  apsaugos , turinčios papildomos minkštos medžiagos sluoksnį, kuris apsaugo nuo sąnario pažeidimo. Svarbu saugoti save ir savo sveikatą, dėl to antkeliai yra reikalingi.