Paskelbtas Aktualijos

Kokie yra šviestuvai ir kaip išsirinkti tinkamiausią?

Antradienis, 30 November 2021 16:36 Parašė 

Patalpose svarbu sumaniai derinti pro langus patenkančią natūralią šviesą su dirbtinę šviestuvų ar lempų  šviesą, rasti jų balansą ir išlaikyti kūrybiško panaudojimo galimybes.Jei ieškote šviestuvo, kuris būtų naujoviškas ir suteiktų namams naujų akcentų, papuoštų visą erdvę, būtinai užsukite į visisviestuvai.lt šviestuvai internetu.

Sietynas yra tradicinis šviesos šaltinis – prie lubų pritvirtintas šviesos šaltinis

Paprastai jie turi vieną ar daugiau lizdų, skirtų skirtingos galios lemputėms įsukti. Neįmanoma nekreipti dėmesio į kambarinius sietynus, todėl šviestuvus rinkitės atidžiai, atsižvelgdami į kambario stilių.

Sieniniai šviestuvai naudojami erdvei tarp kambarių arba virš lovos apšviesti, siekiant pabrėžti paveikslus, nuotraukas ar kitus kambario elementus. Prie sienos montuojamas ir lengvai pasiekiamas jungiklis yra jų privalumas. Skiriasi lubų sienų forma ir tankis, dėl to pagal tai ir pasirinkite tinkamą šviestuvą.

Įleidžiami šviestuvai yra nešiojami šviestuvai, galintys išsklaidyti, nukreipti arba atspindėti šviesą. Galimos įvairios konfigūracijos, formos ir spalvos. Galite rasti madingų metalinių ar klasikinių stilių šviestuvų svetainei ar virtuvei.  Kai įmontuotas lempas turite namuose, jos sukuria šiltą ir patogią atmosferą.

LED (Light Emitting Diode) šviesos juostos patalpoje atrodo kokybiškai ir dekoratyviai

Juos lengva montuoti ant grindų, po lubomis arba ant pakylos. Jie efektyviai išryškins virtuvę. Šviesa iš baro vizualiai padidina nedidelį kambarį, tačiau piktnaudžiauti neverta, nes ryškios spalvos gali greitai pabosti. Juos rasite čia https://www.visisviestuvai.lt/priedai/led-lemputes.

Lubiniai šviestuvai yra įvairių formų ir spalvų, pagaminti iš stiklo, plastiko ir krištolo. Suteikite kambariui šviesos ir spindesio neužgriozdindami kambario. Šios lempos yra itin mėgiamos ir pasirenkamos daugelyje kambarių.

Norėdami paįvairinti apšvietimą, naudokite kryptinius žibintus. Jie ypač patogūs, nes žibintai gali būti nukreipti dviem kryptimis ir vienu metu apšviesti kelis objektus

Be lemputės negali veikti jokia šviesa

Šiuolaikinės lemputės skirstomos pagal tris charakteristikas – šviesos ir įtampos priėmimo būdą bei gaubto tipą. Sąlygiškai neįtraukti:

  • Kaitrinė lemputė. Pagrindinis įprastos lemputės privalumas – kaina. Trūkumas – neatsparus vibracijai, dega dėl įtampos svyravimų, trumpas tarnavimo laikas, sunaudoja daug energijos.
  • Halogeninė lemputė – pakeiskite kaitrinę lemputę. Jo pliuso ženklas – ilgaamžiškumas, minuso ženklas – greitai įkaista.
  • Liuminescencinės lemputės yra energiją taupančios lemputės. Jo trūkumai: lėtai pasiekia didžiausią apšvietimo galią, blogai veikia esant neigiamai temperatūrai, nemėgsta dažno perjungimo, o lemputėje yra kenksmingų dujų ir gyvsidabrio garų. Be to, jis yra 5 kartus brangesnis nei kaitrinės lemputės.

Šviestuvų spalvos ir formos skiriasi

Populiariausi yra kūginiai, cilindriniai ir apskriti. Apšvietimo intensyvumui įtakos turi dangtelio spalva: spalvingi modeliai prastai praleidžia šviesą, tamsesnės spalvos silpnina šviesą, o ryškūs ir skaidrūs – suteikia ryškų apšvietimą.

Šviesos šaltinis turi platų pasirinkimą. Galite prisiminti stalines lempas, liuminescencines lempas, linijines lempas – kadangi gamintojai kasmet pristato naujus modelius ir pakeitimus, galite jas naudoti toliau ir sąrašas tęsiasi. Pasirinkite savo mėgstamiausią ir sukurkite ypatingą atmosferą namuose.