Paskelbtas Sportas

Šaškininkai pažymėjo Jonines

Pirmadienis, 28 June 2021 09:03 Parašė 

Jau tradiciškai, kiekvienais metais per Jonines į Jonavą sugūžą šaškių mėgėjai, kurie savo žaidimu pažymi Jonines bei pasidalina įspūdžiais iš savo miestų ir rajonų gyvenimo, sportinio judesio. Aptaria ne tik šaškių aktualijas, bet ir tuo metu pačias aktualiausias sporto naujienas.

Trečiadienio pavakarę šaškininkai rinkosi Jonavos sporto arenoje, tačiau savo žodį šįkart tarė alinantis karštis. Nemažai šios sporto šakos entuziastų paprasčiausia įvertino riziką dėl kaitros ir neatvyko į varžybas. Šių metų Joninių šaškių varžybose dalyvavo 21 šaškininkas iš Kauno, Kaišiadorių, Kupiškio,. Marijampolės, Anykščių bei aišku, pačios Jonavos. Entuziastai žaidė 9 ratus po 7 min. + 5 sek. laiko.

Įpusėjus varžyboms ėmė ryškėti lyderiai, tačiau pasirodo, jog tų lyderių buvo ir ne vienas. Iki pat paskutinio rato vyko itin atkali kova, nes net keturi dalyviai turėjo po lygiai taškų, o dar du tiesiog lipo ant kulnų. Prizininkų išsidėstymą lėmė paskutinysis ratas, kuriame lyderiai susitiko tarpusavyje.

Čia blykstelėjo kaunietis Emilijus Jurkynas, lemiamame susitikime įveikęs marijampolietį Vitą Labutį, tapo varžybų nugalėtoju. Tiek pat 7 taškus surinko ir paskutinį mačą laimėjęs Arijus Ribokas iš Kupiškio, bet jam dėl prastesnio koeficiento atiteko antroji vieta. Būtent koeficientas lėmė ir  trečiosios vietos likimą. Po 6 taškus surinko trys dalyviai, bet papildomi skaičiai buvo palankesni suvalkui Jonui Navickui.

Šių varžybų organizatorius ir vyr. teisėjas Aleksandras Fomkinas prizais paskatino ir daugelį kitų šaškininkų. Apdovanoti ir geriausiai pasirodę Jonai. Be jau  minėto J. Navicko, prizai įteikti dar dviem Jonams: jonaviečiums Čižiūnui bei Venckui.

Vaikų tarpe pajėgiausiai žaidė marijampolietis Emilijus Bendoraitis, bei jonaviečiai Žygimantas ir Karina Chrabrikovai. Tuo tarpu jaunimo gretose dominavo broliai iš Kupiškio. Nepralenkiamas buvo Arijus Ribokas, antrąją vietą užėmė jo brolis Astijus, o  trečią – jonavietis Antanas Chrabrikovas.

Apdovanoti ir Jonavos šaškininkai: Povilas Raila, Vilmantas Morkaitis ir Stasys Markevičius.

GYTIS RAMANAUSKAS