Paskelbtas Miesto naujienos

Rajono tarybos posėdyje

Penktadienis, 04 December 2020 15:15 Parašė 

Lapkričio pabaigoje įvyko septynioliktasis rajono tarybos posėdis. Jo metu, atsižvelgdama į Jonavos rajono savivaldybės mero siūlymą ir slapto balsavimo rezultatus, Jonavos rajono savivaldybės taryba nuo 2020 m. lapkričio 27 d. savivaldybės tarybos įgaliojimų laikui nusprendė Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotoja paskirti Birutę Gailienę, kuri pakeitė į LR Seimą išrinktą Eugenijų Sabutį.

Niekam ne paslaptis, kad Jonavos ligoninėje trūksta kardiologų: šiuo metu dirba tik vienas. Pacientams specialisto konsultacijos tenka laukti apie mėnesį, o kai gydytojo nėra darbe, ir iki kelių mėnesių. Be to, kardiologas savo konsultacijų metu neatlieka kardiologinių echoskopijų. Dėl šių priežasčių dalis pacientų renkasi Kauno arba aplinkinių rajonų sveikatos priežiūros įstaigas.

VšĮ Jonavos ligoninė kreipėsi į rajono tarybą, prašydama pritarimo sveikatos priežiūros ir farmacijos paslaugų ir jas teikiančių specialistų poreikio prognozėms 2021 m. bei kardiologijos gydytojo rezidento studijų apmokėjimui iš įstaigos lėšų. Taryba nusprendė pritarti Jonavos ligoninės sveikatos priežiūros ir farmacijos paslaugų ir jas teikiančių specialistų poreikio prognozėms, taip pat   gydytojo-kardiologo (1 etatas) rezidento studijų apmokėjimui iš VšĮ Jonavos ligoninės lėšų LR sveikatos apsaugos ministro 2008 m. lapkričio 7 d. įsakymu Nr. V-1080 patvirtintame Lietuvos nacionalinės sveikatos sistemos įstaigų apmokėjimo už studentų ir gydytojų rezidentų studijas tvarkos apraše nustatytomis sąlygomis.

Taryba taip pat nusprendė nustatyti maksimalius trumpalaikės ar ilgalaikės socialinės globos išlaidų finansavimo Jonavos rajono savivaldybės gyventojams dydžius, išreiškiant juos bazinės socialinės išmokos dydžiais (BSI): vaikui, likusiam be tėvų globos, socialinę riziką patiriančiam vaikui ar vaikui iš socialinę riziką patiriančios šeimos – 38 BSI; vaikui su negalia – 30 BSI; asmeniui (vaikui, suaugusiam asmeniui ir senyvo amžiaus asmeniui) su sunkia negalia – 32 BSI; suaugusiam asmeniui su negalia ir senyvo amžiaus asmeniui – 28 BSI.

Svarstyti buvo pateiktas sprendimo projektas, kuriuo siūlyta pripažinti laisvo valstybinio žemės fondo žemės sklypo plotą, užimantį apie 0,37 ha, reikalingu visuomenės reikmėms. Į šį plotą visuomeninė organizacija „Juškonių bendruomenės centras“ perkeltų vaikų žaidimo aikštelę, kuri šiuo metu yra parduodamo savivaldybės pastato (Žeimių sen., Juškonių k.,  Jonavos g. 5) žemės sklype.

Rajono savivaldybės taryba nusprendė pripažinti laisvo valstybinio žemės fondo žemės sklypo plotą, esantį Jonavos r., Žeimių sen., Juškonių k., reikalingu visuomenės poreikiams ir įgaliojo savivaldybės administracijos direktorių kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą prie Žemės ūkio ministerijos dėl šio  žemės ploto priskyrimo prie neprivatizuojamų žemės plotų bei įtraukimo į  Žeimių kadastro vietovės žemės reformos žemėtvarkos projektus.

Posėdžio metu patvirtinti Jonavos rajono savivaldybės kontrolieriaus pareigybės aprašymas, Jonavos rajono savivaldybės aplinkos monitoringo 2021-2026 metų programa, priimti  kiti sprendimai, kuriuos galite rasti www.jonava.lt  

Taip pat išklausytos dvi informacijos: dėl Vyriausybės atstovo Kauno ir Marijampolės apskrityje teikimo bei dėl daugiabučių namų atnaujinimo projektų vykdymo ir Jonavos miesto kvartalo energinio efektyvumo didinimo programos įgyvendinimo eigos.

„Alio Jonavos“ inf.