Paskelbtas Renginiai

Socialinis projektas „Mes vieni kitiems reikalingi“

Penktadienis, 28 August 2020 10:37 Parašė 

 Pirmą kartą Jonavoje buvo organizuota, klausos negalią turinčių narių bendra bendruomenės veikla su Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centro, globojamais vaikais.

 LKD Kauno teritorinės valdybos Jonavos kurčiųjų pirminė organizacija bendradarbiaudama su Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centru, vykdė bendrą socialinį projektą „Mes vieni kitiems reikalingi“, finansuojamą Jonavos rajono savivaldybės lėšomis. Socialinio projekto tikslas - buvo siekti kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų asmenų bei be tėvų globos likusių vaikų integracijos į visuomenę, skatinant šias visuomenes grupes, dalyvauti  kultūrinėje veikloje.

Birželio mėnesį buvo organizuojama bendra  išvyka į Anykščius, dalyvaujant edukacinėje programoje “ Duonos kelias” - siekiant susipažinti su senolių duonos kepimo papročiais ir pagerbimo ritualais, šeimos tradicijomis bei  senoviniais buities rakandais. Kiekvienam dalyviui buvo suteikiama nepakartojama galimybė pačiam suformuoti ir ką tik iškūrentoje duonkepėje, išsikepti savo duonos kepalėlį.  Taip pat  vyko užimtumo valandėlė „Gestų kalbai 25 m.“ skirta paminėti  lietuvių gestų kalbos pripažinimo Lietuvoje, sukaktį .

Rugpjūčio mėnesį socialinio projekto “Mes reikalingi vieni kitiems” metu,  dalyviai pirmą kartą turėjo galimybę išvykti į užsienį. Išvykos metu projekto dalyviai susipažino su Latvijos, Rundalės rūmų  kultūrine aplinka. Taip pat klausos negalią turintys asmenys ir globojami vaikai, aplankė Bauskės miestelį bei Bauskės pilį. Taip pat dalyvavo edukacinėje programoje „Sviesta Karamele“, kurios metu vyko karamelinių saldainių gamybos pamokėlė.

Įgyvendinus šį socialinį projektą, „Mes vieni kitiems reikalingi“, pagerėjo kurčiųjų bendruomenės narių ir globojamų vaikų  tarpusavio supratimas, tolerancija, bendravimas. Globojamiems vaikams buvo ugdomi bendravimo ir bendradarbiavimo, laisvalaikio organizavimo, atsakomybės už savo veiksmus, poelgius, pagalbos kitam įgūdžiai, kurie reikalingi siekiant pozityvios socializacijos. Klausos negalią turintiems žmonėms, didėjo pasitikėjimas savimi, tolerancija, buvo plėtojamas santykis su visuomene, kuris padėjo pasijusti pilnaverčiais bei aktyviais visuomenės nariais. Projekto dalyviai įgijo naujų socialinių įgūdžių, buvo sudaromos sąlygos asmenybės augimui ir tobulėjimui bei skatinama asmenybės raiška.

Dėkojame Jonavos rajono savivaldybei už projektui  skirtas lėšas bei savanoriams už pagalbą!

 LKD Kauno teritorinės valdybos Jonavos kurčiųjų pirminės organizacijos

Projekto vykdytoja Inga Nacevičiūtė