„Aibės“ plėšimu kaltinamam jonaviečiui suėmimas pratęstas trims mėnesiams

Pirmadienis, 29 June 2020 11:06 Parašė 
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai trijų mėnesių laikotarpiui pratęsė kardomąją priemonę - suėmimą jonaviečiui K. P., kuris yra kaltinamas bendrininkų grupėje su kitais keturiais kaltinamaisiais pagrobęs Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvui priklausantį turtą už 1 647,94 Eur.

„K. P. turi ryšių užsienyje, nurodė, jog vienerius metus gyveno ir dirbo Prancūzijoje. Praeityje K. P. buvo teistas 7 kartus, taip pat dėl nusikalstamų veikų padarymo nuosavybei, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams, naujas nusikalstamas veikas padarė neišnykus teistumui, iš ankstesnių nusikaltimų išvadų nedaro, išėjęs į laisvę padarė analogišką nusikaltimą, kas suponuoja pagrįstą išvadą, jog kaltinamasis negeba tinkamo savo elgesio išlaikyti ilgesnį laikotarpį, prisitaikyti prie visuomenėje egzistuojančių elgesio taisyklių ir moralės normų.“ - pažymima teismo nutartyje.

K. P. teismo prašė skirti švelnesnę kardomąją priemonę, nes prisipažino padaręs nusikaltimą, nori dirbti. Jo gynėja nurodė, jog netikslinga kaltinamajam toliau taikyti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, nes kaltinamasis turi galimybę dirbti.

Teismas daro išvadą, kad anksčiau septynis kartus teistas K. P. nėra saistomas tvirtais socialiniais, šeiminiais bei darbiniais ryšiais su Lietuvos Respublika, siekdamas išvengti jam gresiančios laisvės atėmimo bausmės, jis vis tik gali bandyti bėgti (slėptis).

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Vaiva Milkeraitienė

Teisėjo padėjėja atliekanti Teismo pirmininko padėjėjos

(ryšiams su žiniasklaida ir visuomene) pareigybes aprašyme nustatytas funkcijas

Kėdainių, Jonavos ir Kaišiadorių rūmuose