Paskelbtas Krepšinis

JKML pirmenybėse – be nuostolių trys komandos

Pirmadienis, 02 December 2019 08:53 Parašė 

Prieš mėnesį prasidėjo 2019-2020 metų Jonavos krepšinio mėgėjų lygos (JKML) naujasis sezonas. Prieš varžybų pradžią vykusiame JKML tarybos susitikime su komandų atstovais buvo patvirtintas ateinančio sezono formatas bei nuspręsta kiek pakoreguoti nuostatus.

Savo dalyvavimą galutinai patvirtino 17 komandų. Komandos po burtų traukimo buvo suskirstytos į du pogrupius.

Pirmajame etape vieno rato sistema (atitinkamai A pogrupyje viena komanda sužais 7, B pogrupyje 8 rungtynes) komandos varžysis dėl aukštesnės pozicijos.

A pogrupis: „Dumsiai“, „Kaktusas“, „Paneriai“, KKSC’01, „Ninoksas“, „Visi savi“, „Kulva“, „Uraganas-Rojaliai“.

B pogrupis: „Pauliukai“, „Turbo-X“, „99‘“, „Fortūna“, „Tarp Žemės ir Dangaus“, KKSC’02, SK „Achespo“, „Admodė“, KKSC‘04/05.

Antrajame etape A ir B grupės skils į stipresniųjų ir silpnesniųjų komandų pogrupius. Po keturias geriausias komandas iš abiejų pogrupių žais stipresniųjų divizione (8 komandos), likusios – silpnesniųjų (9 komandos). Šiuose pogrupiuose komandos vėl sužais vieno rato sistema.

Trečiasis etapas – atkrintamosios varžybos. Visos komandos vėl bus padalytos pagal pajėgumą.

1. Keturios stipriausios antrojo etapo ekipos žais pirmosios lygos finalo ketverte. Du pusfinaliai iki dviejų pergalių ir finalai dėl vietų.
2. Aštuonios komandos, užėmusios antrajame etape 5-12 vietas, susigrums ketvirtfinalyje (iki dviejų pergalių), o po to – antrosios lygos finalo ketverte, du pusfinaliai iki dviejų pergalių ir finalai dėl vietų.
3. Paskutinioji 17 vietą komanda užėmusi ekipa pasitrauks iš tolimesnės kovos, o 13-16 vietas užėmusios komandos sužais trečiosios lygos finalo ketverte, pusfinaliai iki dviejų pergalių ir finalai dėl vietų.

Taip pat balsavimo metu nuspręsta, kad kiekviena komanda savo sudėtyje galės turėti nebe vieną, kaip buvo praėjusio sezono metu, o du legionierius.

Dar viena itin svarbi naujovė – sezono metu bus rengiamas bendras JKML ir Elektrėnų/Kaišiadorių krepšinio lygos turnyras.

A pogrupyje be nuostolių rungtyniauja „Dumsiai“, savo sąskaitoje  turi jau penkias pergales. Dar lapkričio pradžioje ši komanda sezoną pradėjo įspūdinga pergale prieš „Ninoksą“ net 105:47, o „Paneriams“ apskritai leido pelnyti viso labo 38 taškus (81:38). Turnyrinės lentelės antroje vietoje žengia „Kulva“, kuri pirmenybes pradėjo nesėkme. Visgi, vėliau pasiekė tris pergales iš eilės ir visas gan solidžiais rezultatais. „Kulva“ net 102:34 sutriuškino „Panerius“, vėliau 100:66 privertė pasiduoti „Uraganas-Rojaliai“ ekipą ir 91:78 palaužė „Ninoksą“.

Tuo tarpu B pogrupyje nenugalimi „Turbo X“ ir „Pauliukai“ ekipos. Ši ekipa sunkiausias rungtynes turėjo su „Admodė“, kai iškovojo pergalę tik 68:58. Kituose mačuose varžovai buvo įveikti daug lengviau. Nuo „Pauliukų“ neatsilieka taip pat visas keturias pergales savo sąskaitoje turinti „Turbo X“ komanda. Šie trejose rungtynėse iš eilės varžovams metė po šimtą ir daugiau taškų. Tik paskutinėse savo rungtynėse praėjusį sekmadienį „Admodė“ ekipai įmetė 92 taškus (92:69).

Varžybų tvarkaraštis:

Gruodžio 4 d. (trečiadienis)

18.30 val. „Kulva“ – „Visi savi“ (Batėgalos sporto salė)

20.10 val. „Pauliukai“ – SK „Achespo“ (Juškonių sporto salė)

Gruodžio 6 d.  (penktadienis)

Jonavos KKSC 4/5 – „Admode“ (J. Vareikio progimnazijos sporto salė)

Gruodžio 8 d. (sekmadienis)

11.30 val. „99“ – „Turbo X“ (Jonavos kūno kultūros ir sporto centro salė)

13.00 val. „Tarp žemės ir dangaus“ – SK „Achespo“ ( - // - )

14.30 val. „Paneriai“ – „Ninoksas“ ( - // - )

18.30 val. „Fortūna“ – „Admodė“ ( - // - )

20.00 val. „Visi savi“ – „Uraganas-Rojaliai“ ( - // - )

Gruodžio 9 d. (pirmadienis)

18.45 val. Jonavos KKSC 2002 – „Pauliukai“ (Jonavos KKSC sporto salė)

20.10 val. Jonavos KKSC 2001 – „Kaktusas“ ( - // - )

GYTIS RAMANAUSKAS