Paskelbtas Sportas

Apdovanojimų gausa

Pirmadienis, 18 March 2019 08:24 Parašė 

Klaipėdoje vykusiame Lietuvos kiokušin karatė kata (technikos demonstravimo) varžybose puikiai pasirodė Jonavos jaunieji sportininkai. Net penki iš šešių atletų į namus grįžo su apdovanojimais. Šiame čempionate dalyvavo 16 Lietuvos karatė kiokušin klubų.

Jonavos kiokušin karatė klubo „Kumite“ atletai, treniruojami Valdo Braslausko ir Alfredo Jakšto, ne tik kovojo dėl prizinių vietų, bet ir siekė vietos šalies rinktinėje. Kandidatas dalyvauti Europos čempionate Nikita Mitiulin varžėsi U16 amžiaus grupėje ir tarp dvidešimties dalyvių pasiekė pusfinalį, bet jame suklupo ir tapo trečios vietos laimėtoju.

Toje pačioje amžiaus grupėje tarp merginų puikiai pasirodė Meda Jakaitė. Tarp šešiolikos dalyvių jonavietė varžovei nusileido tik finale, iškovojo antrą vietą ir užsitikrino teisę dalyvauti Europos čempionate Čekijoje.

Dar trys „Kumite“ klubo atstovai pademonstravo puikų pasiruošimą. Michail Mitiulin, Markas Kuznecovas ir Dominykas Melničuk laimėjo visas savo kovas (po tris) ir tapo varžybų nugalėtojais.

Bendroje įskaitoje Jonavos kiokušin karatė klubas „Kumite“ čempionate su dar viena komanda pasidalijo 4 ir 5 vietas, į priekį užleisdami didžiuosius šalies miestus. Su tokiu medalių skaičiumi jonaviečiai tarp rajonų buvo geriausi ir pirmą vietą pasidalijo su kaimynais kėdainiečiais.