Paskelbtas Futbolas

Dominavimą naktiniame futbole įrodė „Transachema“

Pirmadienis, 13 November 2017 09:18 Parašė 

Jau trylikti metai iš eilės futbolo mėgėjai bus pakviesti į tradicinį naktinį „Šikšnosparnio“ futbolo turnyrą. Praėjusiais metais didžioji tokio turnyro taurė tarp devynių dalyvavusių ekipų atiteko „Šveicarija“ komandai.

Šiemet dvejuose pogrupiuose varžėsi dešimt komandų, tarp kurių rungtyniavo ir praėjusių metų nugalėtojai. Nors šveicarams nepavyko apginti nugalėtojų vardų, tačiau pateko į prizininkų trejetą.

Mažojo futbolo (7x7) turnyre komandos žaidė vieną kėlinį po 20 min. Kiekviename pogrupyje ekipos kovojo dėl pirmųjų dviejų vietų, suteikiančių pakovoti dėl pirmosios vietos. A pogrupyje užtikrintai rungtyniavo „Šveicarija“ septynetas, tačiau vos dvi lygiąsias pasiekusi „Viltis“ įstengė atimti taškus iš šveicarų (:1). Visgi, tai jiems nesutrukdė pirmauti pogrupyje. Antrąjį tašką „Viltis“ užsidirbo su „Rajonu“ (2:2), kuriam buvo vienintelis taškas turnyre. Antrosios vietos likimą pogrupyje lėmė mačas tarp „Liberalų sąjūdžio“ ir „Ultros“ komandos. Liberalai turnyrą pradėjo ne pilnos sudėties, tačiau vėliau įsibėgėjo ir turėjo galimybę pakovoti dėl vietos pusfinalyje. Lemiamame susitikime minimaliu rezultatu 0:1 nusileidę „Ultros“ septynetui, pastariesiems ir užleido vietą tarp keturių stipriausiųjų. Šveicarija“ ekipai pogrupio aukščiausią poziciją sustiprino sunki pergalė prieš konkurentus „Ultros“ futbolininkus (2:1).

Pasibaigus pogrupio kovoms, „Šveicarija“ surinko 10, „Ultros“ – 9, „Liberalų sąjūdis“ – 6, „Viltis“ – 2, „Rajonas“ – 1 tašką.

B pogrupyje sau lygių neturėjo „V-12“ ekipa, laimėjusi visas keturias rungtynes, nors viename mače varžovai pateikė kovą. Galutinėje turnyrinėje lentelėje „Jonavos policija“ baigė turnyrą vos su vienu tašku, bet įstengė lyderiams sumušti net 3 įvarčius ir vienu metu atsiliko nuo „V-12“ tik 3:4, o susitikimą pralaimėjo 3:5. Tašką policininkai pelnė rungtynėse su „Lukšos partizanais“ (1:1), kurių sąskaitoje taip pat liko vienintelis taškelis. Be to, „Jonavos policija“ žaidėjai kovojo ir su „Transachema“, ir su „Gaschema“, kuriems nusileido tik minimaliais rezultatais (0:1). Patekimą į pusfinalį lėmė ir rungtynės tarp „Gaschemos“ ir „Transachemos“ žaidėjų. Būtent pastarieji laimėjo tarpusavio dvikovą rezultatu 2:0.

B pogrupyje „V-12“ surinko 12, „Transachema“ – 9, „Gaschema“ – 6, „Jonavos policija“ ir „Lukšos partizanai“ – po 1 tašką.

Pusfinalius komandos sužaidė pagal skirtingus scenarijus. B pogrupio lyderiai „V-12“ susitiko eigoje 0:1 atsiliko nuo „Ultros“, bet vėliau keturiais tiksliais smūgiais užsitikrino vietą finale (4:1). Kitame pusfinalyje nugalėtojas per pagrindinį laiką taip ir nepaaiškėjo. „Transachema“ ir „Šveicarija“ pasidalino po įvartį, todėl prireikė 9 m baudinių serijos. Čia ilgoje serijoje 9:8 pergalę iškovojo ir vietą finale užsitikrino „Transachema“ futbolininkai.

Susitikime dėl trečiosios vietos „Ultros“ ekipai dar kartą nepavyko ir vėl iš savų vartų traukė keturis kamuolius. „Šveicarija“ juos įveikė 4:1, laimėdami trečiąją vietą.

Finale susitiko abi B pogrupio komandos. Pogrupyje „V-12“ buvo pajėgesni už „Transachemą“, bet finalas susiklostė visiškai kitaip. Čia jau ėmė dominuoti „Transachema“ žaidėjai, kurie dviem įvarčiais padovanojo sau pergalę turnyre.

„Transachema“ komanda laimėjo naktinio futbolo turnyro „Šikšnosparnio“ taurę, o nugalėtojų gretose rungtyniavo Benas Spietinis, Arūnas Antanavičius, Saulius Čėsna, Viktoras Sebežiovas, Saulius Bradauskas, Jevgenijus Medvedevas, Denisas Šichranovas, Albertas Ramonas, Algirdas Ramonas, Ruslanas Fiodorovas, Svajūnas Černiauskas.

GYTIS RAMANAUSKAS