Paskelbtas Sportas

Jonavos rajono tinklinio pirmenybėse – rezultatyvumo rekordas

Pirmadienis, 27 March 2017 08:34 Parašė 

Praėjusią savaitę vykusiose Jonavos rajono tinklinio pirmenybių rungtynėse APS komandos puolėjas Justinas Mačikūnas keturių setų kovoje prieš „Raudonuosius velnius“ pasiekė šio sezono rezultatyvumo rekordą – iš viso pelnė 27 taškus, o APS laimėjo rungtynes 3:1 ir iškovojo pirmąją pergalę.

Jonavos tinklinio naujienų pakalbintas J. Mačikūnas sako, kad dėl tokio rezultatyvumo ir pelnytų taškų gausos jokios paslapties nėra – tai komandos nuopelnas. „Be priėmimo ir pakėlimo nebūtų ir atakos. Komanda viską padaro už mane, o man belieka viską užbaigti puolime: negaliu jų nuvilti, jeigu jie viską padaro tinkamai.“ – atviravo APS puolėjas.

Justinas sako, jog prieš puolamąjį veiksmą apie nieką negalvoja, o tiesiog žiūri, kokia situacija. „Matai užtvarą – mesk į šoną arba kalk, kiek tik turi jėgų: kai technikos daug nėra, tada belieka brutali jėga.“ J. Mačikūnas Jonavos rajono tinklinio pirmenybėse dalyvauja nuo pat jų atsikūrimo pradžios: 2014 metais jis beveik visą laiką prasėdėjo ant suolelio, todėl, pasak puolėjo, tai buvo didžiulė motyvacija tobulėti, judėti į priekį, kad galiausiai būtų komandos dalimi ir aikštelėje: „O dabar štai, kas išaugo“ – šypteli J. Mačikūnas.

Prie viso to APS komandos lyderis priduria, kad jo asmeniniai pasiekimai tinklinyje yra beverčiai, jeigu komanda pralaimi: „Aš labai noriu, kad mano komanda laimėtų. <...> Šitas rekordas yra tik įrodymas, kaip gerai vakar žaidė APS.“

Šiuo metu Jonavos rajono tinklinio pirmenybėse artėja pirmojo, reguliariųjų varžybų, rato pabaiga. Dabar pirmoje vietoje rikiuojasi titulą ginantys „Dobilo“ tinklininkai, iškart už jų – „Baldai Jums“ ir „Achespo“. APS kol kas užima 4 vietą, o jų puolėjas J. Mačikūnas ir „Dobilo“ atakų lyderis Olegas Pentiochinas, panašu, varžysis dėl geriausio pirmojo rato žaidėjo titulo.

Turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, taškai, laimėtos-pralaimėtos rungtynės, laimėti-pralaimėti setai):

Dobilas 9 3-0 9:1

Baldai Jums 9 3-1 10:4

Achespo 6 2-0 6:0

APS 4 1-3 5:10

SK Rojaliai 3 1-4 6:14

Raudonieji velniai 2 1-3 4:11

Rezultatyviausi žaidėjai: Justinas Mačikūnas (APS) – 68, Žilvinas Galimovas (SK Rojaliai) – 45, Olegas Pentiochinas (Dobilas) – 44, Arturas Daujotas (Baldai Jums) – 37, Tomas Tarosas (Baldai Jums) – 35 taškai.

GYTIS RAMANAUSKAS