Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai kviečiami įvertinti miesto Darnaus judumo planą

Trečiadienis, 11 January 2017 13:39 Parašė 

Plano tikslai – įvertinti pagrindinius visų susisiekimo sistemos naudotojų judumo poreikius, vystyti ir integruoti skirtingus susisiekimo būdus mieste, prioritetą teikiant viešajam keleiviniam ir bevarikliam transportui ar aplinką mažai teršiančiam transportui, subalansuotai išnaudoti miesto erdvę, susisiekimo komunikacijas pritaikant keleiviniam transportui, pėstiesiems ir dviratininkams, plėtoti teikiamas transporto paslaugas ir didinti jų veiksmingumą, didinti miesto aplinkos patrauklumą, gerinti gyvenimo kokybę ir visuomenės sveikatą, didinti eismo saugą ir užtikrinti saugumą, mažinti oro užterštumą, triukšmą, šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą ir energijos vartojimą.

Plane atlikta esama judumo situacijos analizė, plano teminių dalių analizė ir pateikti judumo mieste variantai iki 2030 m. ir veiksmų planas iki 2020 m.

Jonaviečiai su šiuo planu gali susipažinti Savivaldybės interneto tinklalapyje www.jonava.lt, Jonavos rajono savivaldybėje (Žeimių g. 13, 202 kab.), taip pat iki vasario 4 d. gali el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba raštu Jonavos rajono savivaldybės administracijai (Asmenų aptarnavimas, I a.) teikti pasiūlymus ir prašymus dėl plano sprendinių. Kontaktinis asmuo, iškilus klausimams, – Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Živilė Zareckaitė, tel. (8 349) 501 73.

Vasario 8 d. 9 val. 30 min. Jonavos rajono savivaldybės Jeronimo Ralio salėje bus rengiamas viešasis pristatomasis Jonavos miesto darnaus judumo plano posėdis ir supažindinama su komiteto protokoliniu sprendimu dėl visuomenės pateiktų pasiūlymų tikslingumo.
Kviečiame visus aktyviai dalyvauti.

Savivaldybės inf.