Paskelbtas Sveikata

Tinkama burnos ertmės priežiūra: 10 patarimų

Ketvirtadienis, 14 March 2024 00:29 Parašė 

Sveika ir graži šypsena gali suteikti žmogui daugiau pasitikėjimo savimi. Svarbiausia yra sau kasdien skirti kuo daugiau dėmesio, kad būtų galima džiaugtis sveikais dantimis. Jie ne tik leidžia kokybiškai sukramtyti maistą, tačiau taip pat ir plačiai šypsotis, išvengti socialinio diskomforto.

Žemiau pateikiame 10 patarimų, kurie gali prisidėti prie Jūsų šypsenos. Žinoma, kad reikia juos ne tik žinoti, tačiau ir išbandyti. Tik tokiu atveju poreikius patenkinantis rezultatas bus.

1.      Elektrinio dantų šepetėlio naudojimas. Elektriniai dantų šepetėliai vaikams šiuo metu yra ant bangos. Tai yra labai geras pasirinkimas tokiu atveju, kai norisi kuo mažiau dedant pastangų tinkamai išvalyti burnos ertmę. Svarbiausia naudoti tokį, kuris vibruoja, o ne sukasi ratu. Deja, pastarasis gali sugadinti dantų emalį.
2.      Valykite ne tik dantis, tačiau ir burnos ertmę. Kita svarbi taisyklė yra valyti ne tik dantis, tačiau ir visą burnos ertmę. Apnašos kaupiasi ne tik ant dantų, tarpdančiuose, tačiau taip pat ir ant liežuvio, žandukuose. Juos valyti galima su tuo pačiu dantų šepetuku. Tiek paprastu, tiek elektriniu. Svarbiausia valyti taip pat dažnai kaip ir dantis. Tokiu atveju tinkamai pašalinsite apnašas, kurios gali sukelti įvairius uždegimus.
3.      Irigatoriaus pasirinkimas. Jeigu ne elektrinis dantų šepetėlis, tai irigatorius yra labai geras pasirinkimas. Dažniausiai naudoti kasdien gali atrodyti kiek per daug varginantis darbas, tačiau supraskite, kad ši įranga gali padėti jums išlaikyti dantis ilgai sveikus.
4.      Kasdien gerkite vandenį. Jeigu norite, kad apnašos nuo Jūsų dantų būtų šalinamos reguliariai – tokiu atveju reikia gerti kasdien vandenį. Geriausia – po kiekvieno valgio. Tokiu atveju bus sėkmingai pašalinami maisto likučiai. Taip pat reikia gerti ir po kavos gėrimo.
5.      Mažiau cukraus kasdienybėje. Stenkitės kasdien maitintis taip, kad būtų suvartojama kuo mažiau cukraus. Tokiu atveju ant Jūsų dantų tikrai nesikaups apnašos, kurios gali sukelti įvairias sveikatos problemas.
6.      Burnos skalavimo skystis. Kasdien reikia naudoti ir burnos skalavimo skystį. Tai yra puiki galimybė visada šypsotis gražiai ir sveikai. Geriausia yra tartis su specialistu, kuris pateiks tinkamiausio skysčio pasirinkimo rekomendacijas.
7.      Profesionali burnos higiena. Taip pat pas specialistą reikia lankytis ir profesionaliai burnos higienai. Jos metu yra pašalinamos ne tik minkštosios, tačiau ir kietosios apnašos.
8.      Reguliarios patikros pas specialistą. Reguliariai lankantis pas specialistą galite būti tikras, kad jis apžiūrės burnos ertmę ir numatys problemas dar tada, kol jos yra labai ankstyvame lygyje. Svarbiausia yra susirasti tokią kliniką, kurioje aptarnaujantis personalas Jums labiausiai tinka.
9.      Kasdieninė priežiūra. Reikia ne tik žinoti kaip tinkamai prižiūrėti dantis, tačiau ir tai daryti. Kasdien, bent jau du kartus per parą, reikia valyti ne tik dantis, tačiau ir visą burnos ertmę. Tokiu atveju Jūsų šypsena visada bus sveika ir graži.
10.   Daugiau dėmesio inovacijoms. Visada verta kuo daugiau dėmesio skirti inovacijoms. Odontologijos sfera labai aktyviai plečiasi. Rinkoje siūlomi vis modernesni dantų šepetukai ir tuo pačiu geresnės kokybės pastos. Verta tartis su specialistais, kurie pagal Jūsų poreikius pasiūlys ir labiausiai tinkamas burnos ertmės priežiūros priemones.

Nereikia nei labai daug pinigų, nei daug laiko, kad Jūsų šypsena būtų graži ir sveika. Reikia tik savo burnos ertmei skirti kuo daugiau dėmesio. Reguliaraus. Tik tokiu atveju rezultatas bus.