Paskelbtas Sveikata

Dantų implantacija. Geriausias dantų atkūrimo būdas 2023 metais?

Pirmadienis, 14 August 2023 15:09 Parašė 

Tikriausiai sutiksite, kad dantų praradimas nėra malonus įvykis. Metams bėgant ir technologijoms tobulėjant, vienas iš populiariausių ir efektyviausių dantų atkūrimo būdų yra dantų implantacija. Šiame straipsnyje, Šv. Kristoforo odontologijos klinikos specialistai pasidalins įžvalgomis, apie tai, kodėl verta rinktis dantų implantaciją 2023 metais ir kokie didžiausi jos privalumai.

Kas tai?

Dantų implantacija - dantų atkūrimo būdas, kuomet nedidelis varžtelis yra įsriegiamas į paciento žandikaulio kaulą.

Rūšys

  • Vieno danties atkūrimas. Procedūros metu, atstatoma danties karūnėlė ir šaknis. Prarasto danties vietoje sustabdoma žandikaulio ir aplinkinių dantų deformacija.

impantai 1

  • Kelių dantų atkūrimas. Kai pacientas praranda 2-3 dantis, dažniausiai yra rekomenduojama įsriegti dantų tiltą, kuris formuojamas ant implantų. Tai suteikia galimybę vėl kramtyti maistą ir jaustis komfortiškai.

impantai 2

  • Viso lanko atkūrimas. Jis rekomenduojamas pacientams, netekusiems daugumos dantų. Dantys atkuriami įsriegiant iki 6 implantų vienam žandikauliui.

impantai 3

  • All on 4 metodika. Tai dantų atkūrimas tiems, kurie neteko visų dantų. Implantacijos metu, į žandikaulio kaulą įsriegiami 4 implantai, kurie suteikia stabilią atramą protezams. Po 6 mėn., laikinus protezus pakeičia nuolatiniai.

impantai 4

Dantų implantacijos etapai

1. Konsultacija ir tyrimai

Pirmajame etape vyksta konsultacija su chirurgu. Taip pat, atliekami tyrimai bei aptariama implantacijos galimybė.

2. Implantacija

Implantai yra įsriegiami į paciento žandikaulio kaulą. Implantacija gali trukti 1-2 val., priklausomai nuo implantuojamų dantų skaičiaus ir operacijos sudėtingumo. Gijimas trunka 3-4 mėnesius.

3. Dantų karūnėlių gamyba ir uždėjimas ant implantų

Laboratorijoje gaminamos paciento tikrus dantis atitinkančios karūnėlės. Vėliau, jos yra uždedamos ant implantų.

Privalumai

  • Ilgaamžiškumas. Galima teigti, kad 2023 metais dantų implantai yra vienintelė dantų atkūrimo procedūra, kuri garantuoja ilgaamžiškumą. Tinkamai prižiūrimi dantų implantai gali tarnauti visą gyvenimą.
  • Malonumas šypsotis. Dantų implantai atrodo kaip jūsų tikri dantys. Jie yra gaminami pagal jūsų natūralių dantų formą ir spalvą, todėl galėsite drąsiai šypsotis ir pasitikėti savimi. Tai ypatingai aktualu pacientams, netekusiems priekinių dantų.

impantai 5

  • Atkurtos kramtymo funkcijos. Kadangi implantai yra tvirtinami žandikaulyje, jie atkuria jūsų tikrus dantis ir jų atliekamas funkcijas. Su dantų implantais galite vėl džiaugtis savo mėgstamiausiu maistu.
  • Padeda aiškiai kalbėti

Pacientai, kurie turi išimamus dantų protezus, gali jausti diskomfortą kalbėdami. Protezai nėra pritvirtinti, todėl gali pasislinkti, kai burna juda. O implantai yra įsriegiami į žandikaulio kaulą, todėl netrukdo aiškiai tarti žodžius.

  • Užtikrina gretimų dantų stabilumą

Esant tarpui, iš abiejų pusių esantys dantys praranda stabilumą. Jie pradeda slinktis į šonus ir atrodo kreivai, o tai gali paveikti sąkandį. Dantų implantas sutvirtina dantis ir neleidžia jiems išsikreipti.

  • Apsaugo nuo kaulų nykimo

Kai nėra danties, žandikaulio kaulas, esantis tuščioje ertmėje pradeda nykti, dėl stimuliacijos trūkumo. Dantų implantai, 2023 metais, yra vienintelis dantų atstatymo būdas, kuris užkerta kelia žandikaulio kaulų nykimui.

  Taigi, pristatėme jums įžvalgas, apie dantų implantacijos privalumus. Jeigu netekote vieno ar kelių dantų, rekomenduojame rinktis dantų implantaciją. Tai investicija, kuri sugrąžins jums pasitikėjimą savimi ir galimybę vėl džiaugtis su mėgstamiausiu maistu ir gėrimais. Mūsų klinikoje dirba ilgametę patirtį turintys chirurgai, kurie mielai suteiks jums reikalingą konsultaciją.