Paskelbtas Aktualijos

Trapecinės skardos privalumai

Penktadienis, 26 April 2024 00:13 Parašė 

Šiuolaikinėje statybos pramonėje nuolat reikalaujama naujų sprendimų, kad būtų galima pasiekti geresnių rezultatų mažesnėmis sąnaudomis. Vienas iš jų - trapecinės skardos naudojimas kaip stogo dangos medžiaga. Šiame straipsnyje aptarsime šio gaminio naudojimo pastatų stogams dengti privalumus.

Kas yra trapecinė skarda?

Trapecinė skarda yra viena pigiausių šiandien rinkoje esančių stogo dangų. Jai būdingas lygiagretus trapecinis skerspjūvis, iš čia ir kilo jos pavadinimas. Trapecinė skarda parduodama įvairių dydžių. Jų plotis svyruoja nuo 50 iki 165 cm. Specialistai pabrėžia, kad profilio aukštis turi didelę įtaką perkamo lakšto kokybei. Kuo jis aukštesnis, tuo gaminys patvaresnis. Dar prieš kelerius metus tokio tipo stogo danga dažniausiai buvo naudojama ūkiniams pastatams, sandėliams ar pramoniniams pastatams. Šiuo metu vis daugiau individualių namų turi trapecijos formos skardinį stogą, kuris ypač tinka modernaus ir minimalistinio dizaino pastatams.

Trapecinės skardos pasirinkimo privalumai

Vienas didžiausių trapecinės skardos kaip stogo dangos naudojimo privalumų yra jos ilgaamžiškumas. Trapecinė skarda gaminama iš patvarių medžiagų, tokių kaip plienas ar aliuminis, todėl yra visiškai atspari pažeidimams ir korozijai. Tai apsaugo pastatą nuo žalingo oro sąlygų poveikio.

Kitas trapecinės skardos naudojimo privalumas - jos lengvumas. Palyginti su tradicinėmis medžiagomis, tokiomis kaip plytelės ar cementas, trapecinė skarda yra daug lengvesnė. Dėl to ją montuoti greičiau ir lengviau. Be to, ji patraukliai atrodo. Trapecinės skardos lakštai yra įvairių spalvų ir raštų, todėl juos galima pritaikyti individualiems kliento poreikiams.

Taip pat trapecinė skarda atspari mechaniniams pažeidimams, žemai ir aukštai temperatūrai, stipriems vėjo gūsiams, ultravioletiniams spinduliams ar smarkiam lietui ir sniego audroms. Atsižvelgiant į orų nepastovumą Lietuvoje, galima drąsiai teigti, kad tai ideali medžiaga mūsų klimato zonai. Taip pat labai svarbu yra lengvas ir greitas montavimas, o tai lemia mažas išlaidas.

Trapecinės skardos montavimas

Trapecinės skardos montavimas yra palyginti paprastas ir nereikalauja specialių įrankių. Tačiau reikėtų nepamiršti kelių svarbių dalykų. Pirmiausia prieš montuojant reikia paruošti stogo paviršių. Jis turi būti lygus ir nepažeistas. Tada galima montuoti tinkamus tvirtinimo elementus. Kitas žingsnis - ant stogo kloti trapecinę skardą.