Paskelbtas Futbolas

FK „Lietava“ taurės varžybas pradėjo pergale

Pirmadienis, 22 April 2024 09:54 Parašė 

Atrodo visai neseniai vyko 2024 metų Lietuvos FPRO LFF (Lietuvos futbolo federacijos) taurės turnyro burtų traukimo ceremonija, o jau dabar vyksta pirmojo etapo susitikimai. Šiame etape varžosi ne tik pirmosios ir antrosios lygų komandos, bet rungtyniauja ir visiškai mėgėjiškos žemesnių lygų ekipos.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad šiemet antrojoje šalies lygoje rungtyniaujanti FK „Jonava“ (vyr. treneris Eisvinas Utyra ir treneris Vytautas Stanevičius) pirmajame taurės etape susitiks su trečiojoje lygoje žaidžiančia FK „Kazlų Rūda“ komanda. Šis vienintelis susitikimas turėjo vykti žemesnės lygos komandos aikštelėje, tačiau varžovai pasiprašė, kad mačas įvyktų Jonavos stadiono dirbtinės dangos aikštelėje.

Jau pačioje rungtynių pradžioje atrodė, kad jonaviečiams nebus visiškai vargo perkopti šią komandą. Jonavos ekipa rungtynes pradėjo gan solidžios sudėties ir starte buvo galima pamatyti Audrių Račkų, Genarą Samsoniką, Marių Ganusauską, Artūrą Rocį, Ričardą Beniušį, Tadą Eliošių ir kitus. Jau antrąją minutę M. Ganusauskas ataką baigė tiksliu galvos smūgiu ir FK „Jonava“ ėmė pirmauti 1:0.

Visą pirmąjį kėlinį svečiai daugiau gynėsi, o Jonavos futbolininkai vis kūrė atakas. 18 min. puikiai šįkart  asistavo M. Ganusauskas. Po jo puikaus aukšto perdavimo, jau R. Beniušis galva pasiuntė kamuolį į varžovų vartus ir jonaviečiai sustiprino pirmaujančias pozicijas (2:0).`Tačiau Kazlų Rūdos futbolininkai ėmė rengti kontratakas ir jų vis daugėjo. Svarbiausia, kad į žaidimą įsijungė ir jonaviečių vartininkas Martynas Matuzas. Vienos atakos metu jam teko padirbėti iš peties, nes atrėmė varžovo smūgį ir nukreipė kamuolį į kampinį. Visgi, baigiantis pirmajam kėliniui Jonavos komandos gynėjai suklydo ir varžovų puolėjas pabėgo nuo savo persekiotojų ir įveikė M. Matuzą. Rezultatas sušvelnėjo ir poilsiui komandos išėjo esant trapiam Jonavos ekipos pranašumui (2:1).

Po pertraukos vaizdas aikštelėje nesikeitė. Rezultatas iki  mačo pabaigos buvo gan slidus ir kiekviena jonaviečių klaida galėjo brangiai kainuoti, tačiau  po  keleto keitimų, jau pačioje pabaigoje jonaviečiai įrodė savo pranašumą. 86 min. savo dublį įsirašė R. Beniušis, o po minutės pergalingą tašką padėjo po keitimo pasirodęs Jonas Ulberkis. Tad FK „Jonava“ laimėjo rungtynes rezultatu 4:1 bei žengė į kitą taurės turnyro etapą. Burtai bus traukiami, kai visos komandos sužais šio etapo susitikimus.

FK „Jonava“ sudėtis – Martynas Matuzas, Audrius Račkus, Arnas Končius (nuo 46 min. Jonas Ulberkis), Danielius Liaudanskis, Artūras Rocys, Šarūnas Činikas, Genaras Samsonik, Deividas Raulinaitis (nuo 85 min. Rokas Macijauskas), Tadas Eliošius, Marius Ganusauskas, Ričardas Beniušis.

Kitose šio etapo rungtynėse buvo užfiksuota tikrai įspūdingų rezultatų, kai laimėtojai mušė ir po dviženklį įvarčių skaičių. Iki šiol sužaistų rungtynių rezultatai: Kuršėnų „Venta“ – Vilniaus BFA 0:4, Vilniaus „Granitas“ – „Be1“ 0:2, Vilniaus „Sviedinys“ – Prienų „Nemunas“ 1:2, „Šilutė“ – Mažeikių „Atmosfera“ 1:2, Kauno „Fortūna“ – Vilniaus „Viltis“ 1:2, Joniškio „Saned“ – FK „Garliava“ 0:5, Vilniaus „AVE.KO.“ – Kauno „Tauras“ 0:8, Biržų „Širvėna“ – Plungės „Babrungas“ 0:5, Kaišiadorių „Nadruvis“ – Panevėžio „Ekranas“ 0:13, Vilniaus „Katastrofa“ – Vilniaus VGTU-Vilkai“ 0:10, Vilniaus „Futboliukas“ – Kretingos „Minija“ 0:3, Vilniaus „Geležinis vilkas“ – Klaipėdos EMD „Statyba-Sendvaris“ 1:5, Vilniaus „Top Kickers“ – Panevėžio r. „Dembava“ 3:5 (po pratęsimo), Vilniaus AFK – FK „Utenos Utenis“ 7:0, FK „Kaišiadorys-Baltai“ – Klaipėdos „Sirijus“ 0:3, Širvintų „Euforija-Tirola“ – Vilniaus „Tera“ 5:0.

KĘSTUTIS PUTELIS