Paskelbtas Laisvalaikis

Kada drabužių valymą reikia patikėti profesionalams?

Penktadienis, 19 April 2024 11:01 Parašė 

Žmonės yra skirtingi. Skiriasi ir jų pomėgiai, ir įpročiai. Tai pasakytina ir apie aprangos stilių bei drabužių įsigijimo įpročius. Vieni turi jų sausakimšą spintą, kiti keletą universalių komplektų. Vieniems būtina kas sezoną papildyti drabužinę naujais pirkiniais, kiti perka naujų drabužių tada, kai susidėvi turimi. Taip spintose atsiranda įvairių drabužių, kuriems gali nepakakti vien tik priežiūros namų sąlygomis. Taigi, nors skalbyklę rastume bemaž kiekvienuose namuose, vis dėlto yra drabužių, kuriuos verčiau rekomenduojama patikėti profesionalų valymui. Valymo paslaugų sąrašą ir įkainius galite rasti internetinėje svetainėje.

Kada drabužių valymą verčiau patikėti profesionalams?

  • Nors ir skalbykles turime visi ir jos turi puikių funkcijų, tikrai ne visus drabužius galima skalbti skalbimo mašina. Kai kurių drabužių etiketėse nurodyta, kad jiems gali būti atliekamas tik cheminis valymas. Tokie drabužiai negali būti valomi namų sąlygomis, jie turėtų keliauti į valyklą.
  • Paltai, puspalčiai, švarkai, kokybiškų audinių kostiumai bei kostiumėliai, neturėtų būti skalbiami skalbyklėje. Rekomenduojama juos patikėti profesionalams. Lauko drabužius patariama valyti valykloje pasibaigus jų dėvėjimo sezonui.
  • Jei ant drabužių pamatėte neaiškios kilmės dėmių, kreipkitės į valymo specialistus. Jie yra įgudę nustatyti dėmių kilmę, turi reikalingų priemonių bei metodų dėmėms pašalinti. Mėgindami dėmes išvalyti patys, galime negrįžtamai sugadinti drabužį.
  • Jokiu būdu nepatartina savarankiškai skalbti proginių drabužių. Jie gali būti pasiūti iš gležnų audinių, turėti papuošimų, kuriuos skalbiant galime sugadinti. Tad, jei pasipuošėte proginiu drabužiu svarbia proga, po to patikėkite jį išvalyti profesionalams.
  • Paltus, striukes su puriais pūkų, plunksnų ar kitais užpildais lyg ir galėtume išskalbti skalbyklėje. Tačiau išdžiovinti tokius drabužius, kad jie dar būtų dėvimi, išties sudėtinga. Užpildas gali susimesti į gumulus keliose gaminio vietose ir drabužis taps nedėvėtinas. Taigi, tokio tipo drabužiai taip pat turėtų būti patikėti profesionalų valymui.

Jei mėgstate pirkti kokybiškus, ilgai tarnaujančius drabužius, turite savo itin mėgstamų drabužių, neeksperimentuokite juos valydami savarankiškai, užsisakykite profesionalias valymo paslaugas. Specialistai deramai pasirūpins jūsų patikėtais drabužiais.