Paskelbtas Krepšinis

Po įspūdingos pergalės, pirmoji nesėkmė ketvirtfinalyje

Pirmadienis, 08 April 2024 10:44 Parašė 

2023-2024 metų Regionų krepšinio lygoje („Nostra-RKL“) toliau tęsiasi prasidėjusios atkrintamosios varžybos. Aktualiausia mums yra B diviziono susitikimai, kur rungtyniauja ir Jonavos sporto centro ekipa. Edvino Zinio treniruojama komanda pirmajame atkrintamųjų etape jau spėjo sužaisti visas rungtynes. Aštuntfinalio pirmajame mače jonaviečiai savo aikštelėje tik rungtynių pabaigoje palaužė Šiaulių „Saulė-ŠSG“ klubą, tačiau labai nesisekė rungtynės svečiuose. Po permainingos kovos Šiauliuose Jonavos krepšininkai patyrė nesėkmę 88:91. Tarpusavyje komandos pasidalino po pergalę, todėl Jonavoje buvo  sužaistas ir lemiamas susitikimas.

Per pirmus du kėlinius Jonavos komandai nepavyko susikrauti solidesnės persvaros, bet ir jos užteko, kad lengviau žingsniuoti link pusfinalio. Po dviejų kėlinių Sporto centro komanda pirmavo 48:39, tačiau po didžiosios pertraukos mačo nugalėtojas nekėlė abejonių. Jonaviečių pranašumas ėmė labai greitai didėti, kai tritaškius pataikė Lukas Piliponis, Nojus Pankratjevas. Jonavos komanda ne tik nutolo, bet iškovojo triuškinančią pergalę rezultatu 94:62 (21:15, 27:24, 27:8, 19:15). Nugalėtojams 19 taškų pelnė Šarūnas Dambrauskas, 17 – N. Pankratjevas, 13 – Lukas Piliponis.

Laimėję serija iki dviejų pergalių 2:1, jau praėjusį savaitgalį Jonavos sporto centro ekipa vėl teko kibti į rungtynes, nes jau vyko pirmosios ketvirtfinalio rungtynės. Šįkart šio etapo varžybas pradėjo su B diviziono B grupės nugalėtoja „Radviliškis-ŠSPC“ ekipa. Pirmosios rungtynės vyko Radviliškyje. Per pirmus tris kėlinius jonaviečiams pavyko atlaikyti varžovų spaudimą, nors pastarieji ir t urėjo  nežymų pranašumą (45:51).

Šiame susitikime buvo itin nedidelis rezultatyvumas. Tačiau labai prastai Jonavos krepšininkams klostėsi paskutinis kėlinys, kuris ir lėmė nesėkmė pirmajame ketvirtfinalio mače. Per ketvirtąjį kėlinį buvo sugraibyti vos septyni taškai, todėl ir teko patirti nesėkmę rezultatu 52:72 (13:17, 16:15, 16:19, 7:21).

Šiame susitikime rezultatyvumu vėl išsiskyrė Š. Dambrauskas, pelnęs 13, Vytautas Kružikas – 10 taškų...

Žiūrint į statistinius duomenis, pralaimėjimą įtakojo labai jau prastas tolimų metimų procentas. Buvo išmesti net 38 tritaškiai ir pataikyti vos 4 (10 proc.).

Antrosios rungtynės tarp Jonavos sporto centro ir Šiaulių „Saulė-ŠSG“ komandų vyks Jonavos sporto centre (Vasario 16-osios g. 1A) balandžio 11 d., ketvirtadienį. Rungtynių pradžia 19.30 val.

KĘSTUTIS PUTELIS