Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos ugniagesiai turi naują automobilį

Trečiadienis, 28 February 2024 14:46 Parašė 
Jonavos ugniagesiai turi naują automobilį A. Reipos nuotr.

Jonavos rajono priešgaisrinė tarnyba jau turi naują gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobilį. Pernai pagamintas ir įsigytas „Renault Trucks“ gaisrinis automobilis su visa reikalinga įranga trečiadienį pristatytas Santarvės aikštėje.

Naujas gaisrinis automobilis priskirtas Upninkų ugniagesių komandai, kuri iki šiol į gaisrus važiavo sena, prieš 30 metų pagaminta gaisrine mašina.

„Įsigytas automobilis yra visiškai naujas, aprūpintas šiuolaikiška įranga, todėl ugniagesių dar laukia mokymai, o tada jau skubėsime į gaisrus ir būsime ramūs, kad galėsime tinkamai atlikti savo pareigą“, - sako tarnybos viršininkas Mantas Butvilas.

Jonavos rajono savivaldybė naujam ugniagesių automobiliui įsigyti skyrė per 200 tūkst. eurų.

Rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus teigimu, gyventojų saugumas savivaldybei yra prioritetinė sritis: „Matome poreikį investuoti į tokią įrangą, nes ji padeda gelbėti žmonių gyvybes ir turtą“.

Jonavos rajono priešgaisrinėje tarnyboje yra šešios ugniagesių komandos: Ruklos, Užusalių, Kulvos, Žeimių, Bukonių ir Upninkų. 

Rajono ir valstybinė gelbėjimo tarnybos Jonavos rajone sudaro vieningą priešgaisrinės saugos užtikrinimo sistemą, kuriai taip pat talkina ugniagesiai savanoriai.