Paskelbtas Aktualijos

SKAITYTOJAS KLAUSIA Į ką kreiptis?

Ketvirtadienis, 21 December 2023 11:42 Parašė 

Redakcijai paskambinęs jonavietis S. D. sakė nežinantis, kur kreiptis ir ką daryti. Jis gyvena daugiabutyje, o iš vienų kaimynų buto sklinda nuolatinė smarvė. Kaimynai į kalbas net nesileidžia. Žmonės priversti nuolatos vėdinti laiptinę, palikti atdarus langus, duris. S. D. baiminasi, kad neprasidėtų kokių nors užkrečiamų ligų protrūkis. Iš kaimynų buto po namą sklinda ne tik smarvė, bet ir lenda tarakonai. Ar yra kokios instancijos, kurios sprendžia tokius klausimus? – teiravosi skaitytojas.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kokybės vadybos ir komunikacijos skyriaus visuomenės informavimo specialistė Vilda Bajoriūnienė: „Jeigu kaimynas netvarkingas, tempia šiukšles į savo butą ir savo elgesiu visiems kelia užkrečiamųjų ligų grėsmę, šiuo klausimu reikia kreiptis į savivaldybės administraciją (seniūniją), kuri kontroliuoja visų pastatų administruojančių įmonių veiklą.

Dėl priemonių, padedančių išnaikinti nariuotakojus (tarakonus), galima kreiptis į licencijuotas įmones, atliekančias profilaktinio aplinkos kenksmingumo pašalinimo (dezinfekcijos, dezinsekcijos, deratizacijos) darbus. Dėl nariuotakojų (tarakonų) naikinimo darbų atlikimo bendro naudojimo patalpose galima raštiškai kreiptis į namo administratorių arba prižiūrėtoją, dėl kaimynų būsto nepriežiūros – kreiptis į savivaldybę.

Taip pat Jūs turite teisę į turtinės ar neturtinės žalos atlyginimą, tačiau dėl išsamios informacijos šiuo klausimu turėtumėte kreiptis į teisininkus“.

„Alio Jonavos“ inf.