Paskelbtas Aktualijos

Ar saugu paštomatais siųsti brangius daiktus?

Antradienis, 19 December 2023 09:35 Parašė 

Paštomatai mūsų šalyje populiarėja vis labiau ir visai ne be reikalo. Šie pasižymi išties didele privalumų gausa. Visgi, kai kurie žmonės nerimauja dėl savo siuntų saugumo, ypatingai tuomet, jeigu kalbame apie brangesnius daiktus. Tačiau – ar išties yra priežasčių pergyventi? Greičiausiai, kad ne. Paštomatai pasižymi įvairiapusiu saugumu, suteikdami galimybę visuomet sekti savo siuntą. Be to, šalia jų įrengtos apsauginės kameros, o užrakintos durelės daiktą leis atsiimti tik pačiam gavėjui. Kita vertus, paštomatai taip pat saugūs ir sveikatos prasme, mat garantuoja bekontaktį atsiėmimą. Taigi, nerimauti tikrai nereikėtų. Paštomatais saugu siųsti net ir brangius daiktus. 

Siuntos sekimas

Viena iš priežasčių, kodėl paštomatais saugu siųsti net ir brangius daiktus yra galimybė sekti savo siuntas. Tai padaryti įmanoma tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Įprastai tam reikia tik užsakymo numerio. Siuntos sekimas padeda jaustis ramiau žinant, kad visuomet galėsite stebėti kur yra Jūsų daiktai. Taigi, tai pagelbės apsaugoti net brangesnius pirkinius. Stebėti savo siuntą galite tiesiogiai pasirinkto kurjerio svetainėje arba https://www.siuskpigiau.lt/. Tad būtinai tuo pasinaudokite. 

Apsauginės kameros

Kiekvienas paštomatas, nepriklausomai nuo to ar jis įrengtas patalpų viduje, ar lauke pasižymi integruotomis apsaugos priemonėmis ir vaizdo įrašinėjimu. Taigi, tai užtikrina papildomą Jūsų siuntos saugumą. Dėl šios priežasties, paštomatu galite siųsti net brangius daiktus nebijodami, kad kas nors juos pavogs. Dažniausiai nusikaltėliai vengia vietų, kuriose įmanoma būti atpažintiems, todėl nuolatinis filmavimas tikrai suteikia papildomo saugumo. Kita vertus, visoje Lietuvoje paštomatų gausu itin skirtingose vietose, todėl, jeigu nerimaujate, kad Jus gali užpulti, kol siunčiate brangų daiktą, pasirinkite saugesnę erdvę, pavyzdžiui, prekybos centro viduje. 

Užrakintos durelės

Užrakintos durelės, kurios atsidaro tik įvedus tikslų kodą yra dar viena priežastis, kodėl paštomatais saugu siųsti net brangius daiktus. Pavyzdžiui, jeigu siuntos negalite atsiimti iškart, bent jau būsite ramūs žinodami, kad ji apsaugota nuo įvairių oro sąlygų (lietaus ar sniego) bei vagysčių. Durelių kodą gauna tik pats gavėjas. Taigi, Jūsų daiktai bus visiškai apsaugoti iki kol nuspręsite juos atsiimti. Žinoma, svarbu, kad durelių kodu nepasidalintumėte su kitais asmenimis, nebent patys jais pasitikite. 

Saugumas sveikatos prasme

Daugeliui žmonių siuntos saugumas taip pat aktualus ir sveikatos prasme. Ką tai reiškia? Siautėjant įvairiems virusams, ypatingai šaltuoju metų laiku, kai kuriems norisi apmažinti kontaktą su kitais žmonėmis. Laimei, tai padaryti padės paštomato pasirinkimas. Visų pirma, šių gausu įvairiose vietose. Be to, jie dirba 24/7, todėl savo siuntą galėsite atsiimti bet kuriuo metu, pavyzdžiui, anksti ryte arba vėlai vakare, kuomet tikimybė sutikti kitus žmones stipriai sumažės. Paštomatai taip pat yra bekontakčiai ir nuolat dezinfekuojami. Be to, čia beveik niekuomet nebūna eilių. Taigi, kaip galite matyti, privalumų gausu. 

Papildoma apsauga – draudimas

Nors paštomatai yra saugūs visomis prasmėmis, siųsdami itin brangius daiktus kai kurie asmenys nori apsisaugoti papildomai. Taigi, jeigu Jūsų nenuramina durelės, kurios atsidaro tik su specialiu kodu, apsauginės kameros, galimybė visuomet sekti savo siuntą arba vengti kontakto su kitais žmonėmis, verta pagalvoti apie draudimą. Žinoma, dažniausiai tai aktualu tik tuomet, jeigu siunčiate išties vertingus daiktus. Paštomatuose siuntiniai pasimeta pernelyg retai, kad apsimokėtų drausti kiekvieną smulkmeną. Visgi, kaip jau minėjome kiek anksčiau, jeigu tai itin brangus daiktas, kurį bijote prarasti, galbūt vertėtų apsvarstyti papildomos apsaugos galimybę.