Paskelbtas Krepšinis

Trys pergalės iš eilės

Pirmadienis, 13 November 2023 16:19 Parašė 

Jau praėjo kelios savaitė, kai prasidėjo naujasis 2023-2024 metų „Nostra.lt-RKL“ čempionatas. Regionų krepšinio lyga jau kelis metus vykdo varžybas dviejų divizionų sistema. Pagal pajėgumą A divizione ir šiemet rungtyniauja 16 komandų, o B divizione, pagal varžybų nuostatus, gali dalyvauti nelimituotas komandų skaičius. Šiame sezone jų 26, todėl divizionas suskirstytas į du pogrupius po 13 ekipų.

Šiame RKL sezone tarp daugybės komandų matome ir nauja komandą iš Jonavos. Į varžybas įsitraukė Jonavos sporto centro krepšininkai. Komandą  treniruoja Edvinas Zinys, o tarp jaunųjų sporto centro auklėtinių žaidžia ir patyrusių jonaviečių bei keletas žaidėjų iš Kauno. Aiškiu komandos lyderiu nuo sezono pradžios tapo Nojus Pankratjevas, o be jo komandai atstovauja: Šarūnas Dambrauskas, Vytautas Kružikas, Vincas Daškevičius, Aroldas Bičiužas, Domas Žurauskas, Mantas Miliukas, Nedas Rauluševičius, Matas Baniulis, Dominykas Gerasimovas, Lukas Piliponis, Tadas Žūtautas, Astijus Ivanovas.

Jonavos SC komanda varžosi B diviziono A grupėje kartu su dar 12 komandų: Utenos „Juventus-Užpaliai“, Birštono „Birštonas-Milasta“, Trakų BC „Trakai-Magnus“, „Druskininkai“, Vilniaus VKM-NAPC, „Anykščiai“, KK „Trakai“, Molėtų „Ežerūnas“, Kaišiadorių „Savingė“, Marijampolės SC, „Alytus-SRC“, Švenčionėlių „Rida“.

E. Zinio treniruojama Jonavos SC komanda sezoną pradėjo ne itin sėkmingai. Pirmosiose rungtynėse sporto centro salėje jonaviečiai 72:84 nusileido „“Birštonas-Milasta“ ekipai, o vėliau 74:83 vėl namuose pralaimėta „Trakai-Magnus“ komandai.

Visgi, Jonavos sporto centro krepšininkai po šių dviejų antausių, ėmė demonstruoti pergalingą krepšinį. Svarbiausia, kad teigiami rezultatai  pirmiausia pasirodė išvykose. Jonavos krepšininkai Anykščiuose 82:71 pranoko vietos ekipą, o po to 76:65 Molėtuose įveikė „Ežerūną“. Šiame mače savo lyderio galimybes pademonstravo N. Pankratjevas, pelnęs 31 tašką.

Praėjusią savaitę Jonavos SC komanda žaidė savoje salėje. Prisiminus, kad sezonas savo salėje pradėtas dviem pralaimėjimais, dabar žaidėjams suteikė noro pagaliau nudžiuginti ir savo žiūrovus. Pasirodo susitikimas su Marijampolės SC klubu prasidėjo tiesiog įspūdingu puolimu, kai per pirmąjį kėlinį buvo pelnyti net 35 taškai. Puolimas nesustojo iki pat susitikimo pabaigos ir įsibėgėjus ketvirtajam kėliniui buvo pelnytas ir šimtasis taškas. Rungtynes Jonavos krepšininkai laimėjo net 113:86.

Nugalėtojams N.  Pankratjevas pelnė 24 (atliko net 15 rezultatyvių perdavimų), Š. Dambrauskas – 19, V. Kružikas – 16, M. Baniulis ir M. Miliukas – po 11 taškų...

Tai buvo trečioji Jonavos SC komandos pergalė iš eilės ir dabar po penkerių sužaistų rungtynių užima penktąją vietą. A diviziono A grupėje pirmauja visas 7 rungtynes laimėjęs Utenos „Juventus-Užpaliai“ klubas.

Lapkričio 18 d., šeštadienį Jonavos SC komanda rungtyniaus Švenčionėliuose su „Rida“ ekipa (14.00 val.), o dar po savaitės, lapkričio 25 d., šeštadienį, vėl išvykoje, Druskininkuose, varžysis su „Druskininkai“ komanda (12.00 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS