Paskelbtas Sportas

Lietuvos čempionatas pradėtas nesėkme

Pirmadienis, 06 November 2023 13:15 Parašė 

Šiame sezone dvi Lietuvos moterų tinklinio komandos („Kaunas-VDU ir Jonavos „Aušrinė) rungtyniauja ne tik Baltijos tinklinio lygoje, bet kovas jau pradėjo „TEIDA“ Lietuvos moterų tinklinio čempionate. Kauno klubas savo pirmąsias rungtynes žais šią savaitę, o Raimondos Strelkauskaitės treniruojama „Aušrinės“ komanda savo pirmąsias rungtynes jau sužaidė praėjusį savaitgalį.

Sporto centro salėje jonavietės susitiko su Lietuvos U-20 rinktine. Kaip žinia, šiame sezone moterys negali pasigirti komandų gausa ir čempionate varžysis viso labo penkios ekipos.

Mače su jaunimo rinktine nežaidė Danielė Kvedaraitė, o ir atsarginių suolas šįkart nebuvo labai ilgas. Pirmajame sete aikštelės šeimininkės tik pradžioje pirmavo 4:3, bet vėliau jaunosios šalies tinklininkės persvėrė rezultatą, nutolo ir išsaugojo užtikrintą persvarą (18:25).

Antrajame sete atrodė,, kad susitikimo eiga greit bus pakeista. Irynos Jakutavičienės taškų gausą ir atkutusi Jekaterina Kovalskaja greit perėmė iniciatyvą ir greit pasiekė solidžią persvarą (12:5). Vėliau rezultatas tapo triuškinančiu (21:8), o setas laimėtas 25:12.

Tikrai unikalus yra tinklinis. Po tokio šalto dušo, U-20 rinktinės žaidėjos jau turėjo sunerimti dėl tokio žaidimo ir rezultato, bet pasirodo, tai nesutrukdė pasiekti pergalę. Įdomu, kad trečiojo seto eigoje Jonavos tinklininkės toliau tęsė tokį puikų žaidimą ir vienu metu pirmavo vėl solidžiai 15:8, bet paleido setą. Pasipylė klaidos, o viešnios tik jomis ir naudojosi. Palaipsniui „Aušrinė“ ekipos pranašumas tik tirpo, kol buvo išlygintas 22:22. Tokių įsibėgėjusių rinktinės žaidėjų jonavietės nebesustabdė ir pralaimėjo setą 23:25.

Ketvirtajame sete Jonavos tinklininkės jau neberado savyje fizinių ir psichologinių jėgų. Žaidimas visai suprastėjo ir šiame sete nuo varžovių atsiliko5:16. Aišku, žaidėjos pamėgino atsistoti ant kojų ir pademonstruoti kažką panašaus, ką pademonstravo rinktinė trečiajame sete. Skirtumas ėmė tirpti, bet pasivyti varžovių nepavyko. Pralaimėjusios setą 20:25, „Aušrinė“ tinklininkės patyrė nesėkmę ir pirmosiose sezono rungtynėse (1:3).

„Aušrinė“ ekipai taškus pelnė: J. Kovalskaja – 20, I. Jakutavičienė – 16, Greta Mikoliūnaitė – 8, Emilija Želvytė – 5, Urtė Leonavičiūtė – 3, Marina Shramko – 2, Augustė Danilovaitė ir Kamilė Stravinskaitė – po 1.

Būtent šią savaitę abi Lietuvos komandos susitiks tarpusavyje ir rezultatas bus įskaitytas tiek į Lietuvos, tiek ir Baltijos lygos turnyrines lenteles. Mačas tarp „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė“ klubu vyks lapkričio 11 d., šeštadienį, nuo 18.00 val. Akademijoje, Kauno r.

KĘSTUTIS PUTELIS