Paskelbtas Renginiai

Po šešerių metų nepasensta

Penktadienis, 06 October 2023 11:40 Parašė 

„Jūsų svajonių niekas neriboja. Belieka palinkėti sveikatos, kūrybingumo, artimųjų meilės ir supratimo“,- sveikino Jonavos Grigorijaus Kanovičiaus viešosios bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė „Polėkio“ klubo senjorus, susirinkusius čia paminėti Pagyvenusių žmonių dieną ir visų šešerių metų bendravimo datą.

Taip, sveikinimams – puiki proga. Galima apmąstyti, įvertinti, pasidžiaugti. Nors laikas, anot senjorų, kaskart bėga vis greičiau, metai nepralėkė veltui. Tada, spalio 2-ąją, Kraštotyros ir informacijos skyriaus vadovė Regina Lukoševičienė kelioms dešimtims pagyvenusiųjų jonaviečių išreiškė mintį, jog galima burtis po bibliotekos stogu, užsiimti kūrybine veikla, tobulinti savo kažkur gyvenimo vėjuose išbarstytus talentus. Šiandien „Polėkyje“ – 84 žmonės ir klubo veikla neišsenka. Anot Reginos, netolimoje ateityje kiekvienas galės dar konkrečiau išreikšti savo gebėjimus, kol kas dar „sėdintieji“ taps kalbančiais, veikiančiais personažais, atrandantys save ir kitus. R. Lukoševičienė tądien išties buvo verta didelės gėlių puokštės, nes, anot direktorės, tada, kai klubo nariams linksma, ir jai smagiau, kada kažkam liūdna, ir klubo kūrėjai liūdna.

„Valgyti jau norisi sūriai ir gyventi – jau oriai“,- smagiai šaržavo suaugusiųjų visuomenę Vitalijos Kraučelienės vadovaujamos teatro grupės „mergytės“ iš „vaikų darželio“. Beje, jos klubo vadovei įteikė išties nepaprastą dovaną – gintaro karolius su raudonais perlais. Nelengva buvo suprasti, kad papuošalai – valgomi...

Į šaunų ansamblį susibūrusios devynios dainininkės ir vienas muzikantas  parodė, kad jos drąsėja, stiprėja, įvairina savo originalų repertuarą. Dabar jau gražiai liejasi dainos su dar jaunystėje girdėtomis eilutėmis: „Kur dingo dvarai...“, „Jau nuvyto gėlė...“, Nors aplinkui vien rūkas...“, „Gęsta žvaigždės virš klevo šakų...“, kitos, kurias kone profesionaliai traukia sopranai ir altai. Čia pat savo nauja kūryba pasidalijo nenustygstantys poetai, eiliuotojai. Neužmiršta vardadienio proga pasveikinti irs senolį Mykolą Kručą, kuris atsivežė vienas iš savo šešerių kadaise sumeistrautų kanklių. Maža, kad atsivežė, dar padainavo keletą savo mylimai prieš tris dešimtis metų sukurtų serenadų. „Kur tik nebuvome – ir Biržuose, ir Panevėžy, stiklo studijoj, ir Krekenavoj, ir hortenzijų parke. O šiandien pirmąsyk plaukiau baidare...“,- pasakojo „varlių keliauninkių“ vadovė Angelė. Vėl nustebino 98-erių metų buvęs politinis kalinys senolis Donatas Kvedaras. Jis mintinai padeklamavo savo sueiliuotą jaunystės draugo kėdainiečio paskutinį žodį teisme, kuris Stalino metais jį nuteisė myriop.

Šventei baigiantis R. Lukoševičienė  šį mėnesį gimusiems įteikė po dovanėlę, pakvietė į kitą klubo renginį, kuris vyks lapkričio mėnesį, netrukus, ko gero,  rinksis ir meninio žodžio kūrėjai – literatai.

Marius Glinskas

Linos Venckaitienės nuotr.