Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos rajono savivaldybė bendradarbiaus su Kauno kolegija

Penktadienis, 01 September 2023 09:13 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybė ir Kauno kolegija sutarė bendradarbiauti ir kartu plėtoti aukštojo mokslo studijų prieinamumą Kauno regione, vykdyti tarptautinius projektus, edukacinius renginius.

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius ir Kauno kolegijos direktorius Andrius Brusokas trečiadienį savivaldybėje pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Savivaldybė nuolat ieško kūrybiškų ir efektyvių sprendimų, todėl skatiname aktyvų socialinių partnerių įsitraukimą į regioninės plėtros įgyvendinimo procesus“, - sako meras M. Sinkevičius.

Kauno kolegijos atstovų teigimu, mokslo įstaigos ir savivaldybės partnerystė leis geriau analizuoti rinką bei regiono verslo vystymąsi, o tai sudarys sąlygas ugdyti rinkos poreikį atliepiančius studentų praktinius įgūdžius.

„Džiaugiamės, kad su Jonavos rajono savivaldybe žiūrime viena kryptimi, ir tikime, kad mūsų bendradarbiavimas atneš realią naudą tiek regiono plėtrai, tiek verslo bendruomenei, tiek atvers didesnes galimybes studentams“, - sako kolegijos direktorius Andrius Brusokas.

Kauno kolegija – daugiaprofilinė valstybinė aukštojo mokslo įstaiga, rengianti technologijų, informatikos, inžinerijos, sveikatos, humanitarinių, socialinių, meno, ugdymo, verslo ir viešosios vadybos, teisės, žemės ūkio mokslų specialistus. Čia studijuoja daugiau kaip 4,5 tūkst. studentų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto studentai 2020 metais dalyvavo Jonavos miesto prekės ženklo (logotipo) konkurse, kuriame nugalėtoju pripažintas Aldo Petrėno darbas. Šis logotipas iki šiol naudojamas Jonavos reprezentacijoje.