Paskelbtas Renginiai

Naujasodžio kaime praūžė Žolinių šventė

Ketvirtadienis, 17 August 2023 11:17 Parašė 

Rugpjūčio 14 dieną Naujasodžio kaimo bendruomenė kvietė visus kartu susiburti į jau 15-ąją Žolinių šventę Naujasodyje, tuo pačiu atšvęsti ir 5-ąjį bendruomenės gimtadienį. 

Prieš 5 metus, rugpjūčio 5 dieną Naujasodžio kaimo bendruomenė tapo oficialia, užregistruota ir įteisinta bendruomene. Tai ne tik data, kuomet buvo įkurtas juridinis asmuo, priešingai – bendruomenės gimtadienis žymi ne tiek pradžią, kiek nueitą kelią ir nuveiktus darbus. Per 5 metus susibūrė darnus  ir veiklus bendruomenės branduolys, nuveikta daug gražių ir prasmingų darbų. Kaimo gyventojai pradžiuginti įvairiais renginiais, bendruomenė tapo matoma ir žinoma. 

Bėgantys metai suteikė solidumo, išminties ir patirties. Ateityje tikimės tęsti veiklas ir nesustoti kurti. Labai laukiame aktyvaus įsitraukimo, pasiūlymų bei idėjų kaip labiau suartinti naujasodiškius. Juk kartu visada smagiau ir galime nuveikti dar daugiau! „Sveikinimai mūsų bendruomenei, Naujasodžio kaimo bendruomenei „Sūkurys“ - kalbėjo vietos seniūnaitė E. Matkūnienė. 

Bendruomenės pirmininkas M. Nenortas linkėjo gerų idėjų ir jų įgyvendinimo, gražių sumanymų ir jų išpildymo, darbų ir veiklų, kurios nauja patirtimi ir tik teigiamomis emocijomis praturtins kiekvieną iš mūsų. „Su gražiu, mažu mūsų visų jubiliejumi“ - susirinkusius pasveikino M. Nenortas.

Šventėje sveikinimo žodžius tarė ir sėkmės ateityje linkėjo Jonavos rajono mero pavaduoja B. Gailienė, Žeimių seniūnijos seniūnas F.Pilipavičius, seimo narys E. Sabutis, Šilų seniūnijos seniūnas V.Mikalauskas. Taip pat sveikinimo žodį tarė ir nuo viso kaimelio padėkos žodžiai skambėjo E. Kulinkevičiūtės lūpomis. Šventės metu pasveikinti ir seniūnaitijos jubiliatai.  

O šventė buvo tikra fiesta. Koncertavo nuostabaus balso X faktoriaus finalistė Elvija Zvicevičiūtė, dainų autorius ir atlikėjas Arvydas Vilčinskas. Kartu su šventės dalyviais dainavo ir šoko Kęstutis Valionis, o vakaro kulminacija tapo Lietuvos muzikos padangėje debiutuojančios grupės KAVALIERIAI koncertas, kurie savo dainom užkūrė „tikrą pirtį“. 

Kol tėveliai, seneliai šoko ir dainavo, mažieji šventės dalyviai mėgavosi nemokamu batutu ir linksmai leido laiką su „Laisvalaikio slėnio Jonavoje“ animatorėmis. Animatorės kartu žaidė, piešė ant veiduku, pūtė muilo burbulus ir dar sumąstė gausybę pramogų bei veiklų. 

Organizatoriai nestokoja humoro jausmo, tad šventės metu tarp žiūrovų sukosi Čiolė ir Čiolinas, kvietė šokiui, bei pasidaryti asmenukes. Kaip ir pernai, taip ir šiemet suorganizavo humoristinį parodijų šou „Senos dainos-geros dainos“, kuriame atsiskleidė ne tik amžina vietos seniūnaitės ir bendruomenės pirmininko kova, bet ir dalyvių fantazija, talentas, užsidegimas ir noras nustebinti, pralinksminti. 

Tradiciškai organizuojamoje loterijoje buvo galima laimėti pačių įvairiausių dovanų, saldumynų, buities prekių, gėrimų. O pagrindinis prizas tapo staigmena netgi organizatoriams - vietoj numatyto vieno žąsino laimėtojas gavo žąsų porelę (nuoširdžiai dėkojame Kulvos ūkininkui  p. Vansevičiui).

Na o šventę vainikavo ūkininkų K. ir A. Kulinkevičių dovanotas įspūdingas fejerverkas.

Šventės organizatoriai dėkingi šventės rėmėjams : Žeimių seniūnijai, Jonavos rajono merui M. Sinkevičiui, Lietuvos respublikos seimo nariui  E.Sabučiui, UAB Vimijula, Naujasodžio kaimo gyventojams prisidėjusiems ne tik finansiškai, bet ir savo darbais, taip pat D. ir A. Pučėtom, E. ir I. Keliauskam, J. ir I. Buzam, E ir T. Matkūnams, M. Nenortui, A.Čapkauskui, Giedrės Adomaitytes „Palaimos sodas“ už nerealiai gražias puokštes, Janei Vasiljevaitei už originaliai supakuotas dovanas šventės svečiam, „Laisvalaikio slėnis Jonavoje“už pačias linksmiausias, nuotaikingiausias animatorių pramogas, už skaniausia gimtadienio tortą „Namai kvepiantis vanile“, grupei „KAVALIERIAI“ už superinį koncertą. 

Nuoširdžius padėkos žodžius taria ir šventės dalyviams, kurie nepabūgo scenos baimės ir rengė nuostabius pasirodymus, prekybininkams UAB „Jonavos Svaja“,  Ice King, MB LB. 

Dar kartą pats didžiausias AČIŪ visiems ir iki susitikimo kituose renginiuose - taria organizatoriai Ernesta Matkūnienė ir Martynas Nenortas.

Organizatorių inf.