Paskelbtas Renginiai

Birutės Gadišauskienės tapybos darbų paroda „Kūrybos magija“

Penktadienis, 04 August 2023 11:51 Parašė 

Tapyba – tai sielos atspindys. Yra tūkstančiai kūrybos formų. Viena iš jų yra tapyba. Pradėti kurti niekada nevėlu.

Nuo liepos 21d. iki rugpjūčio 21 d., visą mėnesį Jonavos viešosios bibliotekos lankytojai gali apžiūrėti Birutės Gadišauskienės tapybos darbų parodą „Kūrybos magija“. Mėnesiui persiritus į antrąją pusę, liepos 21 d., kūrėja pakvietė bičiulius, pažįstamus ir tuos, kuriems įdomi jos saviraiška, į minėtos parodos pristatymą. 

Tapyba į šios jonavietės gyvenimą atėjo prieš septynerius metus. Būdama inžinierė-chemikė, vėliau dirbusi draudimo paslaugų srityje, B. Gadišauskienė, sulaukusi brandaus amžiaus, ėmėsi teptuko. Drobių, pasak tapytojos, sukurta per šimtą, parodų - 17. Autorės paveikslai buvo eksponuojami bibliotekose, muziejuose, kultūros centruose ir kitose erdvėse Kupiškyje, Panevėžyje, Kėdainiuose, Ukmergėje, Jonavoje. „Paveikslus rasite namuose, sode ir kitur,“ – sako Birutė, kuri dažniausiai laiko kūrybai atranda naktį. 

Į renginį susirinkę svečiai neleido suabejoti šios moters veiklumu. Išgirdus pasakojimus, tampa aišku, kad daugumai ji - ne tik puiki kolegė, veiklios įkvepiančios moters pavyzdys, bet ir dažnai gero patarimo ar pamokymo nestokojanti draugė. Pokalbį ir bičiulių sveikinimus renginio metu lydėjo Galinos Plytnikienės atliekamos dainos, po kurių sekė kelionė bibliotekos erdvėse, klausantis autorės minčių, kokie akcentai svarbiausi „Kūrybos magija“ pavadintoje paveikslų parodoje.

Niekada nevėlu pradėti kurti, o jei reikia kam patarimo, B. Gadišauskienė sako mielai padėsianti. Tereikia didelio noro ir nusiteikimo įdėti daug darbo. Magijos čia taip pat reikia, priduria paveikslų autorė, kuri nebuvo linkusi daugžodžiauti apie tai, kas jai pačiai yra gražu, ar kokie garsūs kūrėjai ją įkvepia. Tegu darbai kalba patys už save. 

Parodą sudaro keletas dalių: Darbai iš Panemunės ir Klaipėdos praktikų 2021-2022 metais; Natiurmortai iš praktikų Vilniuje; Natiurmortai iš praktikų Elektėnuose. 

Naujausi darbai sukurti pasitelkiant įgytas patirtis su Vilniaus dailės akademijos dėstyrojais ir lankant privačias pamokas 2021-2023 m.

Jonavos viešosios bibliotekos inf.