Paskelbtas Sveikatos puslapis

Kokių instrumentų garsai gydo sielą?

Trečiadienis, 12 April 2023 12:07 Parašė 

Nemanykite, jog šiais laikais vis labiau populiarėjanti muzikos terapija viso labo tėra tik mados reikalas. Kaip rodo istoriniai faktai, gydymas muzika yra žinomas jau nuo žilos senovės. Faktais įrodyta, jog kai žmogus klausosi muzikos, jis atsikrato prastos nuotaikos, atvirkščiai, jį apsupa malonus dvasinis pakilumas, kuris veikia teigiamai.

Kaip žmones veikia muzikos terapija?

Muzikos terapija yra taikoma įvairiausiomis formomis. Tai gali būti ir pasyvus pačios muzikos klausymasis, ir pačių terapijos dalyvių bandymas savarankiškai išgauti garsus, pagrojant meditaciniais muzikos instrumentais.

Anot muzikos terapijos specialistų, muzikos garsai atpalaiduoja jų besiklausančių žmonių raumenis, mažina kraujospūdį, leidžia geriau pažinti savo vidinę būklę ir ją reguliuoti. Muzika ne tik padeda atsikratyti nemigos, bet ir stiprina imunitetą, suteikia pasitikėjimą savo dvasinėmis ir fizinėmis jėgomis, net didžiausiems pesimistams suteikia optimizmo.

Kokie yra pagrindiniai meditaciniai muzikos instrumentai ir kaip jie veikia žmogų?

Meditacinių muzikos instrumentų sąrašas nemažas. Tarp pagrindinių – gongas, kuris garsėja savo magišku poveikiu. Jis savo skambesiu iš karto į aplinką paskleidžia neįtikėtiną gausybę garsų, kurie jo besiklausantiems suteikia neišpasakytą energijos pliūpsnį. Ta garsų banga iš karto padeda atsikratyti anksčiau gal persekiojusio nerimo ir įveikti bet kokį stresą.

Tuo tarpu tibetietiški dainuojantys dubenėliai ir vėjo varpeliai savo maloniu skimbčiojimu jų besiklausančius žmones akimirksniu užburia ir leidžia pamiršti visas ankstesnes negandas. Manoma, jog šių instrumentų skambesys išvalo smegenis nuo juodų minčių ir grąžina anksčiau prarastą dvasinę pusiausvyrą.

Trečioje vietoje – šamaniški būgnai, kurių ritmingas dunksėjimas sureguliuoja išsiderinusius vidaus organizmų tarpusavio ryšio tinklus. O afrikietiškas muzikos instrumentas kalimba savo melodingu skambėjimu net didžiausius skeptikus pakylėja iki devinto dangaus.

Kur galima įsigyti gydančiuosius meditacinės muzikos instrumentus?

Internetinė parduotuvė Sound Mystery pirkėjams siūlo įsigyti šiuos išvardintus gydančios muzikos instrumentus, čia pirkėjų laukia gongai, vėjo varpeliai, dainuojantys dubenėliai, kalimbos ir kiti panašūs gydantieji muzikos instrumentai. Parduotuvėje taip pat pateikiama išsami informacija apie turimus magiškuosius instrumentus, galima pasikonsultuoti apie tai, kaip kuo geriausiai išnaudoti šiuos instrumentus. Tad jeigu jus domina šie instrumentai, nedelskite ir susisiekite su šia parduotuve.