Paskelbtas Futbolas

Sidabrinis „Vikingų“ žaidimas

Pirmadienis, 03 April 2023 11:09 Parašė 

Baigėsi 2022-2023 metų Lietuvos futsal čempionatas, kuriame varžėsi 10 komandų. Pagal žaidimą, kaip ir buvo galima tikėtis, iki pat finalo nukeliavo brazilų vedama „Kauno Žalgiris“ komanda bei Jonavos „Vikingai (treneris Aleksandr Danilenko). Finalas vyko iki trijų laimėtų rungtynių.

Pirmosiose rungtynėse Kauno sporto halėje vyravo atkakli dvikova ir nugalėtojas paaiškėjo tik paskutinėmis mačo akimirkomis. Visgi, šis susitikimas turėjo gan nemažų atgarsių ir teisėjų darbas buvo linksniuojamas tikrai ne iš gerosios pusės. Tačiau gręžiotis atgal jau nebuvo kada, nors antrąsias rungtynes Jonavoje, „Vikingai“ jau žaidė be keturių pagrindinių žaidėjų.

Atsakomosiose rungtynėse jonaviečiai palaikomi savų sirgalių iš karto ėmė taisyti padėtį. 6 min. Kostiantyn Bondarenko išvedė Jonavos komandą į priekį, bet Kauno brazilai dar pirmojoje rungtynių pusėje persvėrė rezultatą (1:2).

Po pertraukos Ihor Mandur sugrąžino intrigą (2:2), bet visos viltys pakovoti dėl pergalės žlugo per labai trumpą laiką. Klaidos pavertė rezultatą 2:5 „Kauno Žalgirio“ naudai.

Sekmadienį buvo sužaistas trečiasis susitikimas. Jos vėl vyko Kauno sporto halėje. Jonaviečiams žūtbūt reikėjo pergalės, norint dar pakovoti dėl galutinės pergalės iki trijų laimėtų mačų.

Dar nė neįpusėjus susitikimui, šeimininkai pirmavo 3:0, bet „Vikingai“ įspūdingai grįžo į rungtynes ir sugrąžino intrigą. Dar pirmajame kėlinyje pasižymėjo Taras Onufrak ir Maksym Avetysian ir rezultatas tapo 2:3, bet tuoj po pertraukos rungtynių baigtis tapo aiški. Vieną po kito įvarčių salvę pažėrė Kauno komandos brazilai ir žalgiriečiai jau turėjo solidžią persvarą (2:8). Tik besibaigiant mačui paguodos įvarčius dar pelnė M. Avetysian bei Paulius Osauskas ir ne tik rungtynės buvo pralaimėtos rezultatu 4:8, bet ir viso finalo serija 0:3.

Jonavos „Vikingai“ pasidabino sidabro medaliais. Kovoje dėl bronzos trijų susitikimų serijoje triumfavo ir bronzos medalius laimėjo Gargždų „Pramogos“.

KĘSTUTIS PUTELIS