Paskelbtas Sportas

Pusfinalį „Aušrinė“ pradėjo pergale

Pirmadienis, 27 March 2023 13:29 Parašė 

2022-2023 metų TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio lygos čempionate prasidėjo atkrintamųjų varžybų antrasis etapas. Šiemet varžosi penkios komandos, todėl ir varžybų vykdymo sistema atkrintamosiose kiek kitokia. 2-5 vietas užėmusios komandos iki dviejų pergalių žaidė pirmajame etape, o pralaimėjusios komandos (Jonavos sporto centras ir Vilniaus Universitetas) dar turi galimybių prasibrauti iki bent pusfinalio, kur jų jau  laukia „Kaunas-VDU“ klubas.

Tuo tarpu laimėjusios komandos, Jonavos „Aušrinė“ (trenerė Raimonda Strelkauskaitė) ir Kauno „Svaja-Viktorija-LSU“ rungtyniauja tarpusavyje pusfinalyje. Pirmosios šių komandų rungtynės vyko Kaune. Pirmąjį susitikimą „Aušrinė“ pradėjo jau pajėgiausios sudėties, nes po traumos į aikštelę sugrįžo libero Inga Lisauskienė, kurios labai trūko Baltijos lygos finaluose.

Pirmojo seto pradžia priklausė jonavietėms, kurių gretose išsiskyrė Iryna Jakutavičienė, surinkusi penkis taškus, leido „Aušrinei“ greitai susikrauti solidesnį pranašumą (10:4). Aišku, varžovės, rungtyniaudamos savo aikštelėje, neketino nuleisti rankų ir ėmė mažinti atsilikimą (10:7). Bet turėtos persvaros Jonavos tinklininkės neišleido. Kaunietės vis priartėdavo iki dviejų taškų, o jonavietės vėl pasistengdavo persvarą padidinti (18:13). Nuo šio momento Jonavos ekipa jau nesulaukė pasipriešinimo ir laimėjo setą 25:15.

Antrajame sete užvirė jau kur kas atkaklesnė kova. Vienu metu 10:9 pirmavo šeimininkės, bet labai greitai varžovių trenerės jau buvo priversti prašyti pertraukėlės. „Aušrinė“ komanda apsiginė, dar kelias atakas užbaigė rezultatyviai ir jau pačios ėmė  pirmauti 17:12. Išlaikiusios tokį pranašumą, jonavietės pergalingai baigė ir antrąjį setą (25:19).

Panašiai prasidėjo ir vyko trečiasis mačo setas. Visgi, jam įsibėgėjus, kaunietės jau nerado jėgų priešintis ir Jonavos komandos pranašumas išaugo net iki 17:6. Rungtynių baigtis nekėlė abejonių. „Aušrinė“ setą laimėjo 25:11, o  rungtynes – 3:0.

„Aušrinei“ taškus pelnė: Jekaterina Kovalskaja – 13, Danielė Kvedaraitė ir Ugnė Lokytė – po 11, Greta Mikoliūnaitė – 10, Marina Shramko – 8, Iryna Jakutavičienė – 5, Morta Gailiūtė ir Akvilė Sebežiova – po 1.

Kovo 28 d., antradienį, Jonavos sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A) „Aušrinė“ ir „Svaja-Viktorija-LSU“ komandos susitiks antrą kartą. Susitikimo pradžia 19.30 val.

KĘSTUTIS PUTELIS