Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos ligoninę pasieks investicijos – kvies gimdyti kėdainiškes ir ukmergiškes

Ketvirtadienis, 07 April 2022 16:39 Parašė 

Ukmergės ir Kėdainių ligoninėse nusprendus atsisakyti akušerijos paslaugų, Jonava turi galimybių tapti vidurio Lietuvos gimdymų centru. Siekiant pritraukti gimdyves iš kaimyninių rajonų, Jonavos ligoninę dar šiemet pasieks savivaldybės investicijos.

Apie tai šiandien pareiškė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius. Jis kalbėjo po savivaldybės ir Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų nuotolinio susitikimo dėl ministerijoje planuojamos sveikatos įstaigų reformos.

M. Sinkevičiaus teigimu, Jonavos ligoninėje siekiama išsaugoti visas dabar teikiamas stacionarias paslaugas. Dar daugiau – atsiveria galimybės kai kurias paslaugas plėsti.

„Mums netgi atsiveria puikios galimybės papildomai veiklai – turime padaryti viską, kad bent dalis gimdyvių iš Ukmergės ir Kėdainių atvyktų gimdyti pas mus, nes šiuose kaimyniniuose rajonuose tokia paslauga netrukus nebus teikiama.

Todėl ieškosime galimybių dar šiais metais investuoti į mūsų ligoninės patalpas, reikalingą įrangą ir jau artimiausiame tarybos posėdyje šiam tikslui numatysime beveik 400 tūkst. eurų“, - sako Jonavos meras M. Sinkevičius.