Paskelbtas Renginiai

Vasario 16-oji Jonavoje: pagarba liaudies kultūrai ir šalies istorijai

Penktadienis, 18 February 2022 16:01 Parašė 

Jonavoje paminėtos 104-osios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos metinės. Miesto gyventojai, susirinkę į Jonavos kultūros centro didžiąją salę, jau savo gausa demonstravo vienybę, pagarbą mūsų šaliai ir meilę lietuviškajai kultūrai, kurios buvo kupinas ne tik šventinis vakaras, bet ir visa šventinė diena.

Nuo popietės po Jonavą riedėjo šventinis autobusiukas, kuriame Lietuvos valstybės atkūrimo proga buvo žaidžiamas protmūšis „Laivės ženklai“. Į klausimus apie Jonavą atsakinėjo net 5 komandos. Geriausiai sekėsi „Basanavičiaus 36“ komandai. Ji surinko net 139 taškus ir laimėjo didįjį prizą. Antrą vietą su 128 taškais užėmė komanda „Gerai yra“, treti liko „KillBill“ (76 taškai), ketvirti „Jonavos 211 šaulių kuopa“ (72 taškai), penkti „Dobilai“ (71 taškas). Visi dalyviai buvo apdovanoti vertingais Jonavos krašto muziejaus prizais.

Vakare, 18 valandą, kultūros centre vyko šventinis koncertas „Skamba Lietuva“. Renginį pradėjo Jonavos Senamiesčio gimnazijos duetas – Santa Jasiulytė ir Rugilė Talalytė. Šokiais sceną užpildė Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos tautinių šokių ansamblis „Ratilėlis“ (vad. Vaiva Andriulevičienė ir Asta Grigaliūnienė). Susirinkusius jonaviečius sveikino Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Birutė Gailienė, kurį įteikė gėlių ir tądien gimusiems renginio žiūrovams. Savo mintimis dalijosi Seimo narys Eugenijus Sabutis. Po kalbų vieningai suskambo Tautiška giesmė. Iškart po to žiūrovams pasiūlyta į šventę pažvelgti kitokiu, vaikišku žvilgsniu – ekrane pasirodė Jonavos kultūros centro folkloro ansamblio „Ramtatukai“ dalyviai, pažėrę puikių sąmojų apie Lietuvą, laisvę, nepriklausomybę. Šventinį vakarą papuošė LAV trio muzikinė programa – Loretos Sungailienės balsas, puikiai derėjęs su trombono ir kanklių garsais, bei finale suskambęs bendras svečių ir Jonavos kultūros centro folkloro ansamblio ,,Laduta“ (vad. Audra Noreikaitė) kūrinys. Renginio pabaigoje savo linkėjimus išsakė ir visiems atlikėjams gėlių žiedais dėkojo Jonavos kultūros centro direktorius Sergejus Jefimenka, kurio kalbą palydėjo smagus finalinis šokis „Tu Lietuva, tu mana“.

Su puikiomis nuotaikomis palikę kultūros centrą, žmonės neskubėjo namo. Dėmesį traukė ant Jonavos rajono savivaldybės pastato besikeičiantys 3D vaizdai, kuriuose atgimė ryškiausi Lietuvos istorijos epizodai, lydimi emocingos muzikos. Pirmieji Lietuvos valdovai, priespaudos metai, laisvos Lietuvos prezidentai, tautinio atgimimo momentai, sporto laimėjimai ir gražiausi liaudies kultūros reiškiniai – vienas po kito keitėsi vaizdai, skatindami prisiminti, gerbti ir nenustoti kurti savo šalies istorijos.

JKC ir  Ievos Kuodelytės-Saudargienės inf.

Nuotraukos – Laurynas Trimonis ir JKC