Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos darželinukams – maistas iš ekologinių ūkių

Ketvirtadienis, 17 February 2022 14:47 Parašė 

Nuo šių metų rugsėjo dviejuose Jonavos rajono vaikų darželiuose maistas bus gaminamas iš ekologiniuose ūkiuose užaugintų produktų.

Lopšeliai-darželiai „Lakštingalėlė“ ir „Žilvitis“ teikė paraiškas Žemės ūkio ministerijoje (ŽŪM)  inicijuotam projektui ir gavo finansavimą, kuriuo bus kompensuojamas brangesnio maisto kainos skirtumas.

Nacionalinė mokėjimo agentūra prie ŽŪM lopšeliui-darželiui „Žilvitis“ kompensuos iki 17,7 tūkst. eurų, „Lakštingalėlei“ – iki 16 tūkst. eurų

Vaikai šiuose darželiuose bus maitinami pagal valgiaraštį, kuris sudarytas iš ekologiškų produktų (ne mažiau kaip 60 proc.), yra įvairesnis ir patrauklesnis mažiesiems. Valgiaraščiuose bus siūloma didesnė įvairovė daržovių, liesesnė mėsa (vištiena, kalakutiena, ekologiška jautiena).

„Visi rajono vaikai nusipelnė maitintis sveikiau, todėl tikimės, kad ateityje ir kitos ugdymo įstaigos teiks paraiškas šiai ŽŪM programai ir galės pasiūlyti vaikams ekologiško maisto“, - sako Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Ekologiškos mitybos programa Lietuvos vaikų darželiuose pradėta vykdyti 2018 m. Planuojama, kad ateityje sveikesnio maisto bus galima tikėtis ne tik darželiuose, mokyklose, bet ir ligoninėse, kareivinėse.