Paskelbtas Aktualijos

KLAUSIA SKAITYTOJAS: Ar man priklauso pašalpa slaugant ligonį?

Trečiadienis, 28 April 2021 10:57 Parašė 

Į „Alio Jonavą“ kreipėsi skaitytoja Nijolė R.: aš gyvenu su neįgaliu sutuoktiniu (I gr. potrauminė epilepsija). Vyras krenta epilepsija bet kur ir bet kada. Jo invalidumo pašalpa – iki senatvės, reikalinga pastovi priežiūra. Ar man priklauso kokia nors pašalpa? Vyro invalidumas – 370 eurų.

Jonavos rajono savivaldybės administracijos socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Daiva ALEKNAVIČIENĖ:

Bendrai gyvenantys asmenys turi teisę į socialinę pašalpą, jei kreipimosi metu vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės už 1,1 valstybės remiamų pajamų dydį (140,8 Eur) ir bendrai gyvenantys asmenys atitinka Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo 8 str. numatytas sąlygas.

Taip pat asmeniui ligos atveju, atsižvelgus į pajamas ir išlaidas, gali būti skiriama tikslinė pašalpa. Norint suteikti išsamesnės informacijos apie jums priklausančią paramą, jūsų pateiktos informacijos nepakanka. Prašome skambinti į Socialinės paramos skyrių, telefonu (8 349) 501 70 arba pranešti savo telefono numerį, kad specialistė turėtų galimybę su jumis susiekti.  

„Alio Jonavos“ inf.