Paskelbtas Sportas

Jaunosios Jonavos tinklininkės pasipuošė bronzos medaliais

Pirmadienis, 29 March 2021 08:26 Parašė 

Praėjusį savaitgalį baigėsi 2020-2021 metų Lietuvos TOP SPORT moterų tinklinio čempionatas. Šis sezonas vėl klostėsi gan labai netradiciškai, nes net ir finalai dėl vyraujančios pandemijos vyko be žiūrovų. Visi finaliniai susitikimai vyko Jonavos sporto arenoje. Kovoje dėl trečiosios vietos varžėsi Jonavos „Aušrinė-KKSC“ ir Kauno „Svaja“-LSU, o finale susigrūmė TK „Kaunas“-VDU ir Alytaus „Prekyba-Parama“.

Reguliaraus sezono pabaiga nebuvo itin sėkminga Lijos Darandovienės jaunosioms auklėtinėms. Šiemet komanda buvo sudaryta ir jaunų kūno kultūros ir sporto centro auklėtinių, kurias b būtent ir treniruoja pastaroji trenerė. Komandą sustiprino mūsų šalyje apsigyvenusi ir šeimą sukūrusi ukrainietė Irina Andrejeva.

Kurį laiką jonavietės turnyrinėje lentelėje buvo trečios, o po paskutinio pralaimėto  mačo nukrito į penktąją poziciją. Atrodė, kad šiemet rezultatas daugmaž aiškus ir kažko daugiau pasiekti bei nustebinti nepavyks. Visgi, Jonavos tinklininkės jau ketvirtfinalyje parodė charakterį ir sportinį pyktį bei po atkaklios kovos palaužė antroje vietoje buvusią Vilniaus Universitetas komandą. Laimėjusios trečiąjį tarpusavio  susitikimą, „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės pateko į pusfinalį.

Aišku, pusfinalyje teko kur kas galingesnis varžovas. Teko dukart vienodais rezultatais 0:3 nusileisti Alytaus klubui. Tačiau nebuvo dingusi viltis pakovoti dėl prizinės vietos.

Savaitgalį į Jonavos sporto areną susirinko keturios komandos, kurios sužaidė savo rungtynes dėl apdovanojimų. L. Darandovienės vadovaujama Jonavos komanda susitiko su Kauno „Svaja“-LSU ekipa. Pirmoji  šių komandų dvikova klostėsi kaip amerikietiški kalneliai. Laimėtojos keitėsi kiekviename sete. Po keturių setų kovos rezultatas vis dar buvo lygus 2:2. Rungtynėse savo meistriškumą demonstravo ukrainietė I. Andrejeva, pelniusi net 27, o Meda Michnevičiūtė pridėjo net 19 taškų. Lemiamą setą jonavietės pradėjo spurtu 6:1 ir tai lėmė, jog varžovės greitai nuleido rankas ir „Aušrinė-KKSC“ šventė sunkią pergalę rezultatu 3:2.

Antrosios  rungtynės vyko šeštadienį. Šįkart Jonavos tinklininkės visiškai varžovėms net nedavė pagalvoti apie revanšą ir reikiamą papildomą, trečiąjį, mačą. Nuo susitikimo pradžios aikštelės šeimininkės valdė situaciją aikštelėje ir visuose trijuose setuose pasiekė užtikrintus laimėjimus. Tuo būdu, laimėjusios rungtynes 3:0, „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės iškovojo trečiąją vietą bei pasidabino bronzos medaliais. Nugalėtojas vėl į pergalę vedė I. Andrejeva ir M. Michnevičiūtė, pelniusios atitinkamai 13 ir 12 taškų.

Jonavos „Aušrinė-KKSC“ (trenerė Lija Darandovienė) šiame sezone rungtyniavo tokios sudėties: Evelina Vaitkutė, Emilija Barkauskaitė, Gabija Vaikšnoraitė, Irina Andrejeva, Greta Mikoliūnaitė, Aleksandra Motiekaitytė, Emilija Mukaitė, Greta Venslauskaitė, Kamilė Stravinskaitė, Dastina Železniakaitė, Meda Michnevičiūtė, Akvilė Kalvaitytė, Livija Sabatauskaitė, Milana Manionytė, Simona Čėsnaitė, Greta Ergardt.

Finalas susiklostė dar atkakliau. Alytaus „Prekyba-Parama“ ekipa pirmąjį mačą laimėjo 3:2, o štai TK „Kaunas“-VDU klubas kitą  dieną pasiekė revanšą (3:0). Lemiamas mačas buvo žaidžiamas sekmadienį. Rungtynėse vėl prireikė visų penkių setų ir pergalę rezultatu 3:2 šventė kaunietės, kurios ir tapo čempionato nugalėtojomis.