Paskelbtas Sportas

LTF VK: galutinio sprendimo dėl Lietuvos visų amžiaus grupių čempionatų teks palaukti

Pirmadienis, 06 April 2020 10:12 Parašė 

LTF VK jau kurį laiką svarstomas klausimas dėl Lietuvos visų amžiaus grupių čempionatų vykdymo 2020 metais. Dėl galimybių tęsti čempionatus pasibaigus karantinui buvo apklausti klubai ir sporto mokyklos, dalis iš jų pateikė savo nuomones ir įvardino galimybes. Atsižvelgus į situaciją, LTF VK buvo pateikti 3 siūlymai dėl galimos tolimesnės čempionatų vykdymo eigos ir čempionatų užbaigimo, tačiau nei vienam pasiūlymui nesurinkus LTF VK narių balsų daugumos, pagal LTF Įstatus, sprendimas priimtas nebuvo.

Šiuo metu, atsižvelgus į tai, kad kol kas Lietuvoje visose srityse yra laukiama Vyriausybės nutarimų dėl tolimesnių valstybės veiksmų, liečiančių tiek sporto renginius, tiek ugdymo ir švietimo įstaigų darbą, tiek visuomeninį gyvenimą, ir tai, kad situacijos negalima nuspėti, LTF Prezidentas teikė siūlymą šį klausimą svarstyti pakartotinai po Vyriausybės sprendimo dėl tolimesnės padėties šalyje po balandžio 13 d.

“Galima suprasti LTF VK nuomonių išsiskyrimą – šiuo klausimu diskutuojame jau kurį laiką, tačiau sprendimą šiuo metu nėra lengva priimti, kadangi niekas nežino, kiek laiko tęsis karantinas – gal jis baigsis dar balandį, o gal ir birželį. Niekas negali nuspėti valstybės veiksmų ir dėl to narių nuomonės išsiskiria. Kol nežinome, kokie planuojami valstybės veiksmai, skubotų sprendimų priimti nesinori, ypač, kai tai yra ne tarptautiniai, o vidiniai renginiai, dėl kurių sprendimai paliečia daug suinteresuotų pusių. Sekame valstybės priimamus sprendimus ir elgsimės pagal tai, kaip diktuos valstybė” – sprendimą komentavo Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Darius Čerka.

Priminsime, kad nutrauktas ir Lietuvos moterų tinklinio čempionatas, kuriame rungtyniauja Jonavos „Aušrinė-KKSC“ komanda, treniruojama Lijos Darandovienės. Dar kovo 12 d. jonavietės spėjo sužaisti antrąsias ketvirtfinalio rungtynes namuose su LSU ekipa ir jas įveikė 3:0 bei laimėjo seriją, patekdamos į pusfinalį. Tačiau dabar tenka tik laukti koks bus priimtas sprendimas dėl tolimesnių varžybų vykdymo.

Parengė GYTIS RAMANAUSKAS