Paskelbtas Sportas

Pirmoji Jonavos tinklininkių pergalė Baltijos lygoje

Pirmadienis, 09 December 2019 08:56 Parašė 

Savaitgalį Lietuvos moterų tinklinio komandos turėjo savo susitikimus ne tik TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate, bet jos teigiamų rezultatų siekė ir Baltijos lygoje. Dvejas rungtynes sužaidė Raimondos Strelkauskaitės treniruojama Jonavos „Aušrinė-KKSC“ komanda. Jonavietės abejas rungtynes žaidė su kitomis dvejomis Lietuvos ekipomis, tačiau rezultatai b uvo įskaityti ir į Baltijos čempionatą, nes tiek Kauno, tiek ir Alytaus klubai varžosi šioje lygoje.

Lietuvos čempionate užtikrintai pirmauja TK „Kaunas“-VDU klubas su kuriuo Kaune ir žaidė jonavietės. Kaunietės žengia be pralaimėjimų, todėl ir šiame mače siekė įsirašyti eilinę pergalę.

Pirmajame sete Jonavos tinklininkės visiškai nerado galimybių net pagalvoti apie pergalę, nes šeimininkės vis tolo ir laimėjo pirmąjį setą 25:11. Tuo tarpu nuo antrojo „Aušrinė-KKSC“ ekipos reikalai ėmė taisytis. Vienu metu atrodė, kad ir antrasis setas baigsis panašiu rezultatu, nes kaunietės pirmavo 21:9, bet tuomet jonavietės su rado savyje jėgų ir sumažino skirtumą iki 21:16. Visgi, toliau pratęsti tokio sėkmingo žaidimo nepavyko (17:25).

Turėjusios tokią sėkmingą atkarpą, jonavietės tai pratęsė trečiajame sete. Trauktis nebebuvo kur ir užtikrintai ir solidžiai „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės laimėjo setą 25:16, sušvelnindamos bendrą rungtynių rezultatą (1:2). Susitikimas galėjo baigtis visiškai kitaip, nes ketvirtajame kėlinyje prasidėjo labai banguotas žaidimas. Atsilikdamos 1:8, jonavietės įstengė pakreipti įvykių eigą ir jau pačios pirmavo 17:10. Toks įspūdingas spurtas suteikė galimybę netgi išlyginti setų rezultatą. O čia šeimininkės sužaidė neįtikėtiną „sausą“ seriją, kai atkarpą laimėjo net 11:0 (17:21). „Aušrinė-KKSC“ tinklininkėms pakako jėgų tik išlyginti rezultatą (21:21), bet mačą pralaimėjo 1:3 (11:25, 17:25, 25:16, 21:25).

Rezultatyviausiai Jonavos komandos gretose žaidė Gerda Grudzinskaitė, pelniusi 15, Valerija Sobol – 13, Gabija Kasperavičiūtė – 12 taškų.

Kitas rungtynes Jonavos tinklininkės žaidė Alytuje su „Prekyba-Parama“ klubu. Iki šio susitikimo alytiškės buvo antrojoje  pozicijoje, bet šiame mače jonavietės už nesėkmę Kaune atsirevanšavo su kaupu. Jau nuo  susitikimo pradžios ėmė dominuoti aikštelėje ir užtikrintai laimėjo pirmąjį setą (25:10). Aišku, aikštelės šeimininkės rankų nenuleido ir siekė pakreipti įvykių eigą, bet tądien jonavietės darė mažiau klaidų ir pačios išnaudojo varžovių nesėkmingą žaidimą. Nors kituose setuose skirtumas nebuvo toks akivaizdus, bet juos vėl laimėjo Jonavos tinklininkės, iškovodamos ir įsirašydamos pirmąją pergalę Baltijos lygoje – 3:0 (25:10, 25:23, 25:19).

Jonavos komandos gretose šiame susitikime G. Grudzinskaitė pelnė net 20, Irina Andrejeva – 12, V. Sobol ir Vaiva Valionytė – po 7 taškus.

Baltijos lygoje „Aušrinė-KKSC“ vis dar lieka paskutinėje, devintojoje, vietoje, o Lietuvos čempionate pakilo į antrąją poziciją.

Šalies pirmenybėse komandos sužaidė po šešerias rungtynes ir jau pradės antrąjį ratą. Jonavos tinklininkės jį pradės tik sausio pradžioje. Tuo tarpu Baltijos lygoje jonavietės dvejas rungtynes žais namuose.

Gruodžio 13 d., penktadienį, Jonavos KKSC „Aušrinė-KKSC“ nuo 18.00 val. varžysis su Estijos jaunimo rinktine, o gruodžio 14 d., šeštadienį, nuo 16.00 val. – su Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija) klubu.

GYTIS RAMANAUSKAS