Jonavos rajono pareigūnai nustatė namų sienas ir laiptus piešiniais gadinusį jaunuolį

Antradienis, 02 April 2019 10:29 Parašė 

Kovo mėnesio pabaigoje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai bendradarbiaudami su Jonavos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais nustatė jaunuolį (gim. 2001 m.), kuris markeriais ir aerozoliniais dažais periodiškai piešdavo ant namų sienų ar laiptų.

Jonavoje esančio Rimkų mikrorajono gyventojai nuo šiol galės gyventi ramiai, jų daugiabučių namų sienų ar Rimkų laiptų nebegadins dažais ar markeriais paišomi piešiniai. Profesionalaus pareigūnų ir savivaldybės darbuotojų darbo dėka sulaikytas jaunuolis, kuris savo meninius gebėjimus demonstruodavo piešdamas specifinius piešinius ir simbolius. Jaunuolis savo menines idėjas dažniausiai išreikšdavo užrašais „420“ ir „Jonavos RMKS“.

Dėl šio įvykio Jonavos rajono policijos komisariate atliekamas ikiteisminis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 1 d. Už turto sunaikinimą ar sugadinimą baudžiamasis kodeksas numato atsakomybę: viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Policijos inf.