Paskelbtas Renginiai

Dailininkės darbuose – išnešiotos ir ištapytos mintyse akimirkos

Antradienis, 26 March 2019 16:30 Parašė 

Šiltą penktadienio vakarą, kai žibuoklės, rodės, tuoj pravirkdys užtemusį dangų, o žilvičių akelės tuoj tuoj pakvips medumi, Jonavos kultūros centro fojė atidaryta jonavietės dailininkės Ingos Šišovienės tapybos darbų paroda „Akimirkos“.

Autorė yra dalyvavusi keliose parodose Jonavos viešojoje bibliotekoje ir rajono dailininkų parodose. I. Šišovienė daugelį metų tapė aliejiniais dažais, tačiau dabar dažniau imasi akrilinių, jos darbai primena lyg šokančius spalvų lašelius. Parodos lankytojus užbūrė paukščių čiulbėjimą primenantys, pavasarį džiaugsmingai pasitinkantys fleitos garsai, kuriuos dovanojo parodos autorės dukra fleitininkė Kamilė Šišovaitė.

Kultūros centro parodų kuratorė Gitana Daugirdienė I. Šišovienės darbus pristatė sakydama, kad kiekvienas dailininkės darbas turi istoriją, suskambėjimą, ir pakvietė autorę papasakoti, kaip gimsta jos kūriniai.

„Esu jonavietė, nuo pat 3 m. amžiaus gyvenu šiame mieste. Mano kelias į dailę prasidėjo tuometėje Jonavos meno mokykloje, tęsėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Vėliau šeiminis gyvenimas atitraukė nuo meno pasaulio. Tuomet bandžiau įgyti specialybę „arčiau žemės“ nei dailė. Vaikams paaugus, vėl nėriau į tapybą. Dabar tapau, mėgaujuosi kūrybos laisve ir įkvėpimu, tapydama daug klausausi muzikos, ieškau naujų technikų ir sąskambių.

Nemažai metų turėjau dailės studiją Jonavos mieste, mokiau vaikus ir suaugusiuosius dailės meno, dalyvavau įvairiuose projektuose, edukacinėse veiklose. Apžvelgdama savo ir ėjusių šalia kūrybinį kelią, džiaugiuosi, kad mano mokiniai ir dabar tęsia studijas įvairiose mokyklose, savarankiškai tapo, tobulėja, organizuoja parodas. Šioje parodoje „Akimirkos“ pristatau savo tapybos darbus, kurie gimė iš užfiksuotų akimirkų, išnešiotų ir ištapytų mintyse, o tada jas perkėliau ant drobės“, –apie save ir savo darbus pasakojo parodos „kaltininkė“ I. Šišovienė.

Autorę sveikino ir daug šiltų ir gražių žodžių išsakė susirinkę parodos svečiai, jonaviečiai dailininkai, buvę mokiniai, kuriuos I. Šišovienė paskatino ir parodė jiems menininko kelią, bendradarbiai, draugai, pažįstami. Dailininkė nuoširdžiai bendravo su parodos dalyviais, fotografavosi, pasakojo paveikslų gimimo istorijas, jos rankose vis daugėjo gėlių, netrūko apsikabinimų ir prasmingų palinkėjimų.

Paroda veiks iki balandžio 23 d.

Eitvydė PRANEVIČIENĖ