Paskelbtas Sportas

Tenisininkai užbaigė vasaros sezoną

Pirmadienis, 15 October 2018 08:14 Parašė 

Jonavos teniso mėgėjai užbaigė vasaros sezoną paskutiniosiomis varžybomis po atviru dangumi, juolab, kad oras turnyrui buvo įspūdingas. Sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ (prezidentas Arūnas Narbutas) jau ne vienerius metus organizuoja įvairiausius teniso turnyrus, kuriuose dalyvauja šios sporto šakos entuziastai net ir iš įvairiausių šalies kampelių.

Šįkart vyko paskutinysis vasaros sezono turnyras. Geriausi jonaviečiai rinkosi į jiems skirto turnyro atomazgą. Visą sezoną vyko vadinamasis „piramidės“ žaidimas, kuriame tenisininkai galėjo kviesti žaisti kiekvieną žaidėją ir viso sezono eigoje renkti taškus. Šiemet „piramidėje“ įregistruoti 28 žaidėjai, tačiau pagal savo norus ir galimybes, vieni sporto mėgėjai nesužaidė nė vieno ar tik po vieną mačą, o kiti turėjo net po beveik  keturias dešimtis susitikimų.

Paskutiniajame turnyre rinkosi TOP 8 turnyro dalyviai. Visi aštuoni geriausieji susirinko į atkrintamąsias ir pradėjo nuo ketvirtfinalio. Šiame etape laimėjusieji iš karto pateko į pusfinalius, o nesėkmes patyrę žaidėjai turėjo galimybę pakovoti dėl penktosios pozicijos.

„Piramidės“ viršūnėje esantys tėvas ir sūnus Arūnas bei Teisius Narbutai turėjo skirtingus savo pirmuosius mačus, bet įveikė sėkmingai. A. Narbutui iššūkį metė Darius Juodvalkis, tačiau pirmasis savo varžovą įveikė dvejuose setuose 6/3, 6/4. Tuo tarpu T. Narbutui teko pakovoti su Jonu Saikevičiumi, kuri laimėjo netgi pirmąjį setą (6/4). Antrajame Teisius pasiekė revanšą 6/3, o lemiamame trečiajame sete šis jaunasis žaidėjas išplėšė pergalę 7:4.

Jonavoje pasirodo auga ir teniso talentas, kuris būdamas dar tik devynerių metų jau nuo savo kelio „šluoja“ ir daugiau patyrusius, suaugusius tenisininkus. Devynmetis Ugnius Remeikis savo pomėgį tenise vertė treniruotėmis Kaune, Kėdainiuose. Šis jaunasis jonavietis į teniso kortus žengė dar būdamas vos keturių. Pasirodo Ugnius jau  patekęs ir į Lietuvos jaunučių teniso rinktinę, kur save išmėgino tarptautinėje arenoje. Jo pranašumą pripažino latvis, bet jonavietis nusileido estui. Ugnius Remeiki turi brolį Vėją, kuriam penkeri ir matosi, kad taip pat laukiamas talentas tenise.

Dabar jis vėl apsistojo Jonavoje ir treniruosis pas A. Narbutą sporto klube „Lauko tenisas visiems“.

  1. U. Remeikis TOP 8 turnyrą pradėjo užtikrinta pergale prieš Naglį Petkevičių (6/2, 6/2), o pusfinalyje jam „įkąsti“ mėgino T. Narbutas, bet dviejų jaunuolių dvikovoje 7/6, 6/4 pajėgesnis buvo Ugnius, patekęs į finalą.

Į pusfinalį žengė ir Dangis Kalpokas, kuris 6/3, 7/5 įveikė Aivarą Sakalauską, bet jo kelią link finalo sustabdė A. Narbutas. Šis žaidėjas ir turnyro organizatorius savo varžovą užtikrintai nugalėjo rezultatu 6/2, 6/2.

Mažajame finale, po nesėkmės pusfinalyje, atsitiesė T. Narbutas ir 6/2, 6/2 įveikęs D. Kalpoką, tapo trečiosios vietos laimėtoju.

Labai įdomiai vyko finalas. Vien iš pažiūros atrodė netikėtai, kad devynmetis U. Remeikis žaidžia finale su penkiskart vyresniu A. Narbutu. Pasirodo pirmajame sete patirčiai teko gerokai pavargti, nes jaunasis tenisininkas, žaisdama jau  su geltonu kamuoliuku (iki devynių metų žaidžia su oranžiniu, vėliau – su žaliu) įrodė, kad yra neeilinis žaidėjas. Treneris laimėjo pirmąjį setą tik 7/6, o antrajame Ugniui visgi pritrūko jėgų ir galutinę pergalę šventė bei TOP 8 turnyro nugalėtoju tapo A. Narbutas (7/6, 6/2).

Po šio turnyro „piramidės“ žaidėjai apgynė ar įtvirtino savo vietas iki kitų metų, iki šiltojo sezono meto, kai vėl prasidės įvairiausi turnyrai.

Varžybų organizatoriai už turnyro rėmimą dėkingi rajono merui Eugenijui Sabučiui, o už naudojimusi teniso aikštynu  – J. Ralio ir Senamiesčio gimnazijų direktoriams (Arūnui Rimkui ir Ritai Čiužienei).

GYTIS RAMANAUSKAS