Paskelbtas Miesto naujienos

Pažymėjimai ir ženklai – ugniagesiams savanoriams

Ketvirtadienis, 22 March 2018 15:02 Parašė 

Kovo 21 d. Jonavos rajono savivaldybėje dviem savanoriams ugniagesiams įteikti pažymėjimai ir savanorio ugniagesio ženkleliai. Naujaisiais savanoriais ugniagesiais trečiadienį oficialiai tapo mero pavaduotojas Erlandas Andrejevas ir Jonavos rajono Pasraučių, Mimainių ir Gaižiūnų k. bendruomenės pirmininkas Petras Vyšniauskas.

Pirmieji šeši savanoriai ugniagesiai gelbėtojai pristatyti 2016 m. gegužę, minint gaisrų sergėtojo Šv. Florijono dieną. Per 2 m. savanorių gretos išaugo iki 66 žmonių. Praėjusiais metais savanoriai į gaisrus vyko 25 kartus. Dalis savanorių gelbėja mieste: Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas, mobilizacijos vedėjas, taip pat AB „Achema“, UAB „Baldai Jums“, kitų įmonių darbuotojai. Kaimiškose vietovėse savanoriai yra priskirti prie kiekvienos ugniagesių komandos. Jei vienas ugniagesys suserga, išeina atostogų ar išpuola poilsio diena, tokiu atveju budėjime padeda savanoriai. Pagal Priešgaisrinės saugos įstatymą, ugniagesiams savanoriams kompensuojamos kelionės išlaidos vykstant į įvykio vietą, taip pat nustatytas 6,9 euro už darbo valandą atlygis.

Ženklelius ir pažymėjimus E. Andrejevui ir P. Vyšniauskui teikė Jonavos rajono ugniagesių savanorių draugijos pirmininkas Viktoras Kolesnikovas ir meras Eugenijus Sabutis.

„Džiaugiuosi savanorių ugniagesių narių pagausėjimu. Išklausę 8 valandų trukmės Savanorio ugniagesio programą gaisrų gesinti nevyksta, tačiau atlieka kitą labai svarbią funkciją – visuomenės švietimą gaisrų prevencijos srityje. Tad linkiu naujiesiems savanoriams prasmingos veiklos“, – kalbėjo Jonavos rajono ugniagesių savanorių draugijos pirmininkas V. Kolesnikovas.

„Noriu pasidžiaugti, kad ir Erlandas, ir Petras ryžosi tokiai misijai, – samprotavo rajono meras. – Žinoma, nesinori, kad jie tiesiai pultų į gaisrą, bet būdami savanoriais ir vykdydami prevencinę funkciją, pamokys kitus, bent jau paaiškins, kas yra gaisrinė sauga, kaip galima išvengti nelaimių.“

Gytis RAMANAUSKAS