Paskelbtas Renginiai

„Žalioji olimpiada“ kviečia pasinerti į linksmą ekologinį žaidimą

Trečiadienis, 31 January 2018 12:06 Parašė 

Džiugi žinia Lietuvos moksleiviams – prasidėjo registracija jau į antrąją VšĮ „Žaliasis taškas“ ir VšĮ „RV Agentūra“ organizuojamą nacionalinę „Žaliąją olimpiadą“. Šiais metais 811 kl. mokiniai vėl kviečiami pasinerti į linksmą ekologinį žaidimą – taupyti resursus, kaupti neįkainojamą žinių bagažą, rungtis protmūšiuose ir džiaugtis prizinėmis vietomis, kurių šiais metais – net trys. Registracija į pirmąjį etapą tęsis iki vasario 19 d.

Olimpiadą sudaro trys etapai – pirmajame etape užsiregistravusios švietimo įstaigos gaus praktinę resursų taupymo užduotį. Geriausius rezultatus parodžiusios mokyklos pateks į antrąjį etapą, kuriame delegavę šešių asmenų komandą susirungs smagiuose pusfinaliuose. Trečiasis etapas – spalio mėnesį Vilniuje vyksiantis finalas. Jo metu bus išaiškintos trys sumaniausios, apsukriausios ir daugiausiai žinių sukaupusios komandos prizininkės, kurios džiaugsis rėmėjų dovanomis, o komanda nugalėtoja laimės kelionę į Europos šalį, perims trofėjinę taurę ir taps kitų metų olimpiados ambasadore.

Pirmosios olimpiados rezultatai įkvepia

Praėjusių metų „Žaliojoje olimpiadoje“ panoro dalyvauti daugiau nei 250 mokyklų, kuriose mokosi 8–11 kl. moksleiviai. Pirmojo etapo metu per mėnesį mokykloms pavyko išrūšiuoti beveik 40 000 kg atliekų, iš konkurse dalyvavusių 28 tūkst. moksleivių kiekvienas išrūšiavo po 1,4 kg atliekų. Iš jų antrą kartą panaudota apie 6000 kg.

Visos olimpiados metu moksleiviai buvo skatinami kurti iš antrinių žaliavų. Komandos savo sumanumą parodė ne tik kurdamos inventorių, padėsiantį rūšiuoti, bet ir atvykusių į pusfinalio ar finalo kovas sirgalių atributika dažniausiai būdavo pagaminta iš popieriaus atliekų, kurių mokyklose tikrai apstu. Šios atliekos sudarė ir didžiausią dalį išrūšiuotųjų pirmajame etape – net 28 116 kg.

Ruošiasi į kelionę

2017 m. olimpiados nugalėtoja Molėtų gimnazijos komanda „Bio MG Indikatoriai“ vis dar gyvena praėjusio finalo nuotaikomis: klasę puošia riedlenčių perdirbimo Lietuvoje pradininko Simo Sonkino sukurta trofėjinė taurė, mokykloje palaikomos rūšiavimo ir tausojimo idėjos, o komandos nariai neskubėdami ruošiasi išvykai – balandžio viduryje, pavasario atostogų metu, jų laukia kelionė į Vokietiją.

Registracija

Švietimo ir ugdymo įstaigos, norinčios dalyvauti olimpiadoje, iki 2018 m. vasario 19 d. kviečiamos registruotis šioje internetinėje registracijos formoje –  https://goo.gl/forms/KVCtzZ9qdIl7YHl62

Daugiau informacijos www.zaliasistaskas.lt, www.rvagentura.lt ir el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..  

Parengta pagal VšĮ „RV Agentūra“ inf.