Paskelbtas Krepšinis

Naująjį RKL sezoną „Jonava-2“ pradėjo dvejomis skaudžiomis nesėkmėmis

Pirmadienis, 30 October 2017 08:39 Parašė 

Šį savaitgalį prasidėjo 2017-2018 metų Regionų krepšinio lygos (RKL) čempionatas. Valdybos posėdyje buvo nutarta, kad varžybos ir toliau vyks dviejuose divizionuose, kuriuose jau grumtis pradėjo 40 komandų iš 31 Lietuvos miesto ar rajono.

Be „Jonava-2“ komandos, A divizione dar varžysis šios komandos: Gargždų SC, Trakų KK „Trakai“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“, Akmenės SCKK „Akmenės cementas“, Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas, Kėdainių SC-Nevėžis“, Kauno „Atletas-LSU“, Panevėžio „Bangenė-Aivera“, Kauno r. „Omega“, Ukmergės „Olimpas“, Kretingos „Kretinga“, Biržų „Biržai-KKSC“, Vytauto Didžiojo Universitetas (VDU), Plungės „Olimpas“ ir Šiaulių „KA Saulė-ASKA-Grafų baldai“.

Antrąją Jonavos komandą ir toliau treniruoja Arūnas Kačenauskas, o jam talkina Edvinas Zinys. Šiais metais komandos sudėtis pakito ir ekipoje rungtyniauja ne tik jonaviečiai, bet ir į sudėtį įsilieję krepšininkai iš Kėdainių, Kauno. Sezono pradžia rezultatais nenudžiugino, nes abejose rungtynėse teko pripažinti varžovų pranašumą.

Pralaimėjimą pirmose Regionų krepšinio lygos (RKL) sezono rungtynėse išvykoje patyrė „Jonavos-2“ krepšininkai 46:87 (15:19, 7:22, 7:20, 17:26) Gargžduose nusileidę vietos „Gargždų SC“ ekipai.

Po taškas į tašką susiklosčiusio pirmojo kėlinio jonaviečiai krito į duobę antrajame, kuriame surinko tik septynis taškus. Po pirmosios mačo dalies ekipas skyrė 19 taškų (22:41). 

Antroje susitikimo dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė, o „Jonavos-2“ krepšininkai ir trečiajame ketvirtyje pelnė tik 7 taškus. Lemiamas rungtynių kėlinys tebuvo formalumas ir šeimininkai šventė užtikrintą pergalę. 

„Jonava-2“: Šarūnas Reinartas 14 taškų, Vidmantas Varnelis 7, Nojus Pankratjevas 6.

Antrąją nesėkmę RKL patyrę „Jonavos-2“ ekipa Kūno kultūros ir sporto centro salėje 58:91 (18:11, 19:28, 7:31, 14:21) nusileido Kėdainių Sporto centro komandai.

RRungtynių pradžia šeimininkams nieko blogo nežadėjo, o pirmųjų dešimties minučių Arūno Kačenausko auklėtiniai turėjo 7 taškų persvarą (18:11). Visgi kėdainiečiai iniciatyvą perėmė antrajame kėlinyje, spurtuodami 12:0 ir po pirmosios susitikimo dalies pirmaudami – 37:39.

Trečiojo ketvirčio pradžioje svečiai pasiuntė šeimininkus į nokdauną, laimėdami atkarpą 29:3. Po tokios atkarpos šeimininkai nebeatsigavo ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą susitikime.

„Jonava-2“: Nojus Pankratjevas 15 taškų, Osvaldas Brazdžionis 13, Vidmantas Varnelis 11.

Po dviejų turų A divizione po dvi pergales savo sąskaitoje turi Gargždų, Trakų, Marijampolės, Akmenės ir Klaipėdos ekipos. „Jonava-2“ patyrusi dvi nesėkmes užima vietą turnyrinės lentelės pabaigoje.

GYTIS RAMANAUSKAS