Paskelbtas Rajono naujienos

„Žemyna“ kloja kelią į Dainų šventę

Ketvirtadienis, 19 October 2017 13:29 Parašė 

Jonavos kultūros centro mišrus choras „Žemyna“ praėjusią savaitę dalyvavo suaugusiųjų chorų konkurso baigiamajame ture, vykusiame Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur pelnė keletą garbingų nominacijų.

Anot choro vadovės Violetos Michelkevičienės, jonaviečiai, dar pavasarį pirmajame ture pelnę aukštą II laipsnio diplomą, dabar įsiliejo į 4000 geriausių šalies dainininkų gretas. Dabar, antrajame ture, sostinėn atvykusius kolektyvus vertino itin kompetentinga komisija, reikalavusi ir deramo meninio lygio, ir programos originalumo, ir sceninės kultūros. Jonaviečiai neapvylė ir pelnė net du svarbius prizus. Pirmasis – „Už lietuvių kompozitorių kūrybos puoselėjimą“, antrasis – „Už sceninį įvaizdį“. Iš viso „Žemyna“, kaip ir Kauno kultūros centro choras „Tautos namai“, surinko 81,5 balo, ir tik vos dviem balais atsiliko nuo Vilkaviškio kultūros centro kamerinio choro „Uosija“. Džiugina ir stebina tai, kad pralenkti du garsūs kauniečių kolektyvai – „Leliumai“ ir Šv. Mykolo arkangelo (Įgulos) bažnyčios choras „Te Deum“.

Šį konkursą, likus metams iki valstybės atkūrimo šimtmečiui skirto didingo renginio – Dainų šventės „Vardan tos...“ – organizavo Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir chorų sąjunga. Jo metu atrenkami geriausieji, gausiantys teisę dalyvauti šioje šventėje. „Žemyna“, papildysianti savo repertuarą dar keliomis dainomis, atrodo, sėkmingai įsilies į Dainų šventės dalyvių būrį.

Milda UŽKURYTĖ