Paskelbtas Futbolas

Reguliariajame sezone – treti, atkrintamosiose – su „Tigrais“

Pirmadienis, 02 October 2017 08:54 Parašė 

Pastaruoju metu baigėsi kovos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionate. Savo susitikimus pabaigė ne tik Aukštaitijos, bet ir Žemaitijos regiono komandos.

Žemaitijos regione šiemet varžėsi tik  6 komandos, tačiau tarp keturių užvirė tikrą vyriška kova. Viso turėjo galimybių užimti kuo aukštesnę vietą, tačiau šiemet pirmąją vietą iškovojo Klaipėdos „Atlanto veteranai“, o už jos liko ir į atkrintamąsias dar pateko Šiaulių „Tigrai“, Tauragės „Tauras“ bei Gargždų „Gargždų veteranas“.

Tuo tarpu Aukštaitijos regione vienvaldis lyderis Vilniaus „Prelegentai“ tuo pat sezono pradžios „šovė“ į priekį ir užsitikrino pirmąją vietą. Tuo tarpu dėl kitų prizinių vietų ir ketvirtosios pozicijos, kuri leidžia dalyvauti atkrintamosiose tarp abiejų regionų komandų, taip pat vyko permaininga kova. Vienu metu Jonavos „Klevo“ senjorai buvo antroje vietoje, tačiau paskutinieji susitikimai bei varžovų pergalės neleido išlikti šioje pozicijoje.

Jonavos senjorai paskutiniąsias rungtynes žaidė Vilniuje su pirmenybių lyderiais „Prelegentais“. Komandos žaidė atvirą futbolą, tačiau sukurtų progų išnaudoti nepavyko. Visgi, aikštelės šeimininkai palaipsniui įgijo persvarą, įmušdami tris įvarčius. Susitikimo eigoje garbingą elgesį pademonstravo sostinės komandos žaidėjas, šalies vyrų futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas. Daugelio žaidėjų manymu, teisėjas į jonaviečių vartus skyrė nepagrįstą 11 m baudinį, o minėtas futbolininkas nė nemanė realizuoti baudinio, mušdamas pro šalį. Nemažai darbo turėjo ir abu Jonavos ekipos vartininkai Saulius Skorupskas ir Irmantas Kovalenko, kurie traukė neįtikėtinus varžovų smūgius. Visgi, jonaviečiams šiame mače pavyko tik sušvelninti atsilikimą, kai paskutinę minutę pasižymėti pavyko Ruslanui Fiodorovui.

Šis rezultatas užtikrino trečiąją vietą, o Alytaus „Dainavos senjorai“ ekipai – antrąją. Alytiškiai be žaidimo padovanojo pergalę Ukmergės SK „Vienybei“.

Taškais su Jonavos komanda susilygino ir Kauno „Virpstas“, kuris savo aikštelėje nepaliko galimybių Panevėžio „Ekrano senjorams“ ir įveikė juos net 5:0. Net 4 įvarčius nugalėtojams įmušė Rikantas Buivydas, kuris rezultatyviausiųjų sąraše susilygino su „Prelegentai“ futbolininku Gražvydu Mikulėnu (14 įvarčių).

Pirmajame rate „Klevas“ savo aikštelėje 0:1 nusileido Kauno „Virpstui“, bet svečiuose juos įveikė 2:1 ir šis rezultatas leido juos aplenkti turnyrinėje lentelėje.

Po šių rungtynių galutinė Aukštaitijos regiono turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.FK „Prelegentai“ 12 10 0 2 49-20 30
2.“Dainavos senjorai“ 12 7 1 4 39-23 22
3.“Klevas“ 12 6 2 4 21-17 20
4.“Virpstas“ 12 6 2 4 29-20 20
5.“Ekrano senjorai“ 12 3 3 6 10-37 12
6.SK „Vienybė“ 12 2 2 8 12-27 8
7.“Nevėžis“ 12 1 4 7 20-36 7

Rezultatyviausiai Aukštaitijos regione rungtyniavo Rikantas Buivydas („Virpstas“) ir Gražvydas Mikulėnas (FK „Prelegentai“), pelnę po 14, Martynas Biržinis („Dainavos senjorai“) – 11 įvarčių.

Pasibaigus varžyboms abiejuose regionuose, po keturias geriausias komandas stos į atkrintamųjų seriją. Jau ateinančią savaitę prasidės ketvirtfinalio mačai.

Savo regione trečiąją vietą užėmęs Jonavos „Klevas“ žais su Žemaitijos regione antrąją vietą užėmusia Šiaulių „Tigrai“ ekipa. Pirmosios rungtynės spalio 7 d., šeštadienį, nuo 13 val. vyks Jonavos sporto centro stadione. Atsakomosios rungtynės Šiauliuose turės būti sužaistos iki spalio 15 d.

Kitos ketvirtfinalio poros:

Vilniaus „Prelegentai“ – Gargždų „Gargždų veteranas“

Alytaus „Dainavos senjorai“ – Tauragės „Tauras“

Klaipėdos „Atlanto veteranai“ – Kauno „Virpstas“

GYTIS RAMANAUSKAS