Paskelbtas Sveikata

Odos priežiūros klaidos, kurių turėtumėte vengti

Antradienis, 16 January 2024 11:59 Parašė 

Odos priežiūra yra neatsiejama kasdienybės dalis, kuri ne tik padeda išlaikyti odą sveiką ir gražią, bet ir suteikia pasitikėjimo savimi. Tai apima reguliarų odos valymą, drėkinimą bei apsaugą nuo saulės spindulių. Kasdienė odos priežiūra padeda išlaikyti odos drėgmę, mažina jos senėjimo požymius ir apsaugo nuo įvairių žalingų aplinkos veiksnių poveikio. Svarbu prisiminti, kad kiekvienas žmogus turi skirtingą odos tipą, todėl svarbu rasti tinkamiausius produktus, atitinkančius konkrečius odos poreikius.

Klaida nr. 1: SPF naudojate tik vasarą

Tepti kremą nuo saulės vasarą visiems atrodo akivaizdu, tačiau daugelis žmonių daro klaidą nenaudodami SPF produktų ištisus metus. Nors vasarą saulės spinduliai ypač stiprūs, žiemą pastaroji yra ne mažiau pavojinga. Kasdienis UVA ir UVB spindulių poveikis laikui bėgant gali pakenkti, išsausinti odą ir pagreitinti senėjimo procesus. Todėl produktus su SPF būtina naudoti kasdien ir ištisus metus.

Klaida nr. 2: Naudojate produktus ne pagal odos tipą

Netinkamų jūsų odai produktų naudojimas gali tik pabloginti esamas problemas. Pavyzdžiui, jei turite sausą arba dehidratuotą odą ir naudojate produktą, skirtą kovoti su riebalų pertekliumi, galite dar labiau išsausinti odą ir pažeisti jos apsauginį barjerą. Tuo tarpu, jautrios odos savininkams kvapiosios medžiagos ir konservantai, esantys priemonės sudėtyje, gali sukelti dirginimą ir paraudimą. Tokiai odai tinka minimalistinės sudėties produktai be kvapiųjų medžiagų, alkoholio, parabenų, dažiklių ir su raminantį poveikį turinčiais ingredientais.

Paprastai vienoje produktų linijoje gamintojai siūlo skirtingų tekstūrų, skirtų sausai, riebiai, normaliai ar mišriai odai, pasirinkimą. Svarbu pasirinkti jūsų odos tipą ir būklę atitinkančias priemones. Svarbu suprasti, kad serumas tinkamas jūsų odos tipui gali padėti efektyviai spręsti esamas problemas, o tinkamas veido kremo pasirinkimas padės tinkamai apsaugoti jūsų odą ir aprūpinti ją reikiamomis medžiagomis.

Klaida nr. 3: per dažnai šveičiate ir agresyviai valote odą

Prausikliai ir šveitikliai naudojami nešvarumams ir negyvų ląstelių sankaupoms šalinti. Tačiau per didelis ir per intensyvus šių procedūrų atlikimas gali neigiamai paveikti natūralų apsauginį odos barjerą. Agresyvus odos valymas pažeidžia jos hidrolipidinę mantiją ir daro ją jautresnę infekcijoms, alergenams, drėgmės praradimui ir ultravioletinių spindulių poveikiui, o tai gali sukelti odos būklės pablogėjimą.

Odą rekomenduojama valyti švelniu valikliu, o šveičiamosios priemonės gali būti įtrauktos į jūsų priežiūros rutiną ne dažniau kaip tris kartus per savaitę vasarą ir ne daugiau kaip vieną ar du kartus per savaitę žiemą. Be to, ne tik veido kremas ir serumas pasirenkamas pagal odos tipą - valymo bei šveitimo priemonės taip pat turi atitikti odos poreikius. Laimei, NewCrush siūlo didelį kokybiškos kosmetikos pasirinkimą, kur tikrai galėsite išsirinkti jums tinkamas odos priežiūros priemones.

Klaida nr. 4: vengiate riebios odos drėkinimo

Riebi oda jokiu būdu nereiškia, kad joje yra pakankamai drėgmės. Todėl nuomonė, kad riebiai odai nereikia drėkinimo ir mitybos, yra klaidinga. Dažnai padidėjęs odos riebumas ir yra dehidratacijos požymis. Didindamos sebumo gamybą, liaukos stengiasi kompensuoti drėgmės trūkumą. Taigi, tokiai odai reikia stipraus drėkinimo, nes kitaip galite patekti į užburtą ratą ir pastaroji gamins dar daugiau sebumo.

Klaida nr. 5: Jūs pamirštate apie kaklo odą

Odos priežiūra – tai ne tik apie veido odą. Kaklo ir dekoltė zonoje taip pat vyksta su amžiumi susiję pokyčiai. Juos sukelia genetika ir kiti veiksniai, tokie kaip saulės poveikis ir aplinkos tarša. Todėl į savo kasdienį procedūrų ritualą būtinai įtraukite ir šių sričių priežiūrą.

Klaida nr. 6: Naudojate produktus netinkama tvarka

Naudojant keletą skirtingų odos priežiūros produktų, galite susipainioti ir juos naudoti netinkama tvarka, o tai gali sumažinti jų veiksmingumą ir naudą. Tik teisinga tvarka naudojami produktai atneš jums maksimalią naudą ir pavyks greičiau pasiekti norimų rezultatų. Įprastai eiliškumas yra toks: prausiklis, tonikas, serumas, paakių kremas, dieninis arba naktinis kremas, jei reikia -  apsauginis kremas nuo saulės. Tačiau turint individualių odos poreikių - procedūra ir jos eiliškumas gali skirtis. Taigi, norint susidaryti teisingą odos priežiūros rutiną galite apsilankyti pas kosmetologą.